Bij de toegangsdeur stond het kozijn in brand.
Bij de toegangsdeur stond het kozijn in brand. (Foto: HVZeeland)

Brand in oud watergebouw van voormalig station

  112 Meldingen

VLISSINGEN - In het oude watergebouw van het voormalige station in Vlissingen is vrijdagochtend 14 juni rond 07.40 uur brand uitgebroken. Er is niemand gewond geraakt. 


Bij de toegangsdeur van het gebouwtje stond het kozijn in brand. De brandweer kwam met een tankautospuit en hoogwerker ter plekke. De inzet van de hoogwerker bleek niet noodzakelijk. Deze keerde dan ook terug naar de kazerne. 

De brandweer heeft de brand geblust. Een stuk van het kozijn is gesloopt. Met behulp van een warmtebeeldcamera is gecontroleerd of het vuur echt helemaal uit is. 

Het gebouwtje aan de Edisonweg diende vroeger als voorziening waar stoomlocomotieven water konden innemen. Nadat in 2009 de sloopvergunning werd afgegeven, is het gebouw gekraakt. De sloop werd daarom opgeschort. Inmiddels staat het gebouw op de lijst van bedreigd erfgoed van erfgoedvereniging Heemschut.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>