Foto: Politie

Pool (37) aangehouden voor fataal ongeluk in nieuwjaarsnacht

  112 Meldingen

VLISSINGEN - Afgelopen maandag is een 37-jarige Poolse man aangehouden. Hij wordt verdacht door te zijn gereden na een ongeval in de Sottegemstraat in Vlissingen. Hierbij overleed een 24-jarige fietser uit Vlissingen. 


In de nieuwjaarsnacht vond er op de Sottegemstraat een ongeval plaats. Hierbij overleed een 24-jarige fietser uit Vlissingen. De veroorzaker, vermoedelijk een automobilist, reed door. Afgelopen maandag werd er een verdachte in deze zaak aangehouden.

Een 37-jarige Pool is overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij is gehoord. De man is in verzekering gesteld en zit nog vast. De verdachte wordt morgen voor de rechter-commissaris geleid. Die zal bepalen of de man langer vast moet blijven zitten. 

Verband met ander ongeluk
De verkeerspolitie heeft in samenwerking met de wijkpolitie, forenisische opsporing, recherche, het NFI en het Openbaar Ministerie uitgebreid onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Uiteindelijk bleek er een verband tussen dit ongeluk en het crashen van een personenauto in de Burgemeester van Woelderenlaan enkele minuten daarna. De nu aangehouden verdachte werd toen aangetroffen in de nabijheid van deze gecrashte auto. Hij was zwaargewond. Met een traumahelikopter werd hij naar het ziekenhuis gebracht. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>