Foto: Adri Franke

Leer-werkbedrijf Zeeuws Werk de dupe van dieven

  112 Meldingen

VLISSINGEN - Bij het leer-werkbedrijf Zeeuws Werk in Vlissingen is in de nacht van woensdag op donderdag voor tienduizenden euro’s aan gereedschap gestolen.


Volgens manager Adri Franke gaat het gaat om handgereedschappen voor meubelmakers van het merk Festool, zoals decoupeerzagen en verschillende soorten frezen. Bovendien zijn er negen stofzuigers weg van honderden euro’s per stuk.

Franke schat de schade op tussen de 15.000 en 20.000 euro.

Dieven

De dieven lijken te hebben geweten waar ze moesten zijn, want ze zijn buiten het zicht van de camera’s gebleven. camera’s van naastgelegen ondernemingen hebben de daders echter wel geregistreerd. De beelden zijn aan de politie overhandigd.

Kerstcadeaus

Zeeuws Werk is verzekerd, maar Franke schrok flink toen hij donderdagmorgen op de bedrijfslocatie aan de Poortersweg in Vlissingen kwam. “We zijn met de kerstcadeaus bezig, dus ik heb vandaag alles en iedereen gebeld om gereedschap te lenen.” Het bedrijf heeft materiaal te leen gekregen van Orionis en praktijkschool Het Bolwerk. “We hebben in ieder geval wat waarmee we vooruit kunnen. Dat is een opluchting, want we moeten door. Voordat de verzekering alles op een rijtje heeft ben je namelijk ook weken verder.”

Afstand

Franke hoopt dat meer bedrijven en instellingen hem tijdelijk uit de brand kunnen helpen. Bij Zeeuws Werk werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en leerlingen uit het praktijkonderwijs. Ze maken in opdracht producten van hout.   

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>