Politie treft meerdere nepvuurwapens, messen, illegaal vuurwerk en taser aan op kamer 17-jarige Vlissinger
Foto: Politie Zeeland-West-Brabant

Politie treft meerdere nepvuurwapens, messen, illegaal vuurwerk en taser aan op kamer 17-jarige Vlissinger

  112 Meldingen

VLISSINGEN -  De politie heeft vrijdag bij een 17-jarige jongen uit Vlissingen meerdere nepvuurwapens, een taser, steekwapens en zwaar illegaal vuurwerk gevonden. De jongen was vrijdagmiddag betrokken bij een scooterongeluk op het Jaagpad in Vlissingen. Op de plaats van de aanrijding vonden agenten verschillende gripzakjes met (vermoedelijk) harddrugs. Na overleg met de officier van justitie, werd besloten om in de woning van de jongen te gaan kijken.


In zijn kamer werden vijf nepvuurwapens gevonden die voor afdreiging geschikt waren. Ook vonden de agenten een taser in de vorm van een zaklamp, twee verboden messen, een kleine hoeveelheid hennep en illegaal vuurwerk. In het ziekenhuis is een speekseltest van de Vlissinger afgenomen.  Daaruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hennep. Ook is er bloed afgenomen bij de jongen. Dat wordt nog onderzocht. Zodra de uitslag bekend is onderneemt de officier van justitie verdere stappen. De jongen zal op een later tijdstip nog worden gehoord door de politie over de strafbare feiten die hem ten laste worden gelegd. De drugs worden nog getest en gewogen, het is nog niet bekend wat exact de inhoud van de zakjes was, vermoedelijk gaat het om xtc en amfetaminekristallen.

Robbert Temmen

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>