Foto:

Politie ontvangt meerdere meldingen van woninginbraken in Westkapelle, Vlissingen en Oostkapelle

  112 Meldingen

VLISSINGEN - De politie ontving vrijdagmiddag en -avond vijf meldingen van meerdere woninginbraken in Vlissingen (2x), Westkapelle (2x) en Oostkapelle. 


In Vlissingen vernielden inbrekers een ruit in de President Rooseveltlaan. Even verderop aan de Koudekerkseweg konden de dieven naar binnen via een openstaande deur. Ook in een vakantiewoning aan de Joossesweg in Westkapelle forceerden inbrekers ’s middags een raam. De hele woning werd doorzocht. In een andere woning aan de Joossesweg klommen de dieven door een keukenraam. In Oostkapelle werd vrijdagavond een inbraak gemeld in een woning aan het Dunopark. Zaterdag wordt verder onderzocht hoe de inbraak heeft plaatsgevonden. 

De buit bij de inbrakenreeks bestond onder andere uit geld, betaalpassen, smartphones, computerapparatuur en camera’s.

Politie

De politie adviseert om je (vakantie)woning goed af te sluiten en verdachte situaties te melden via 112 (spoed). "U weet zelf het beste als er iets niet pluis is in uw buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kunnen wij wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden. Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij wij een misdrijf kunnen voorkomen."

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief