Afbeelding

Zorgbeleving De Blauwe Vlinder biedt persoonlijke aandacht

Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN - Zorgbeleving De Blauwe Vlinder in Vlissingen biedt niet-medische zorg aan onder andere ouderen in Zeeland. Diensten zoals boodschappen doen, strijken, koken, wandelen en gezelschap houden behoren tot het zeer ruime pakket. Het bedrijf is opgericht door Madhu en Patrick Brunner, die vooral de persoonlijke aandacht en ondersteuning en zorg op maat erg belangrijk vinden.

DOOR ELLEN DE VRIEND

“De naam De Blauwe Vlinder komt van mijn moeder”, legt Madhu uit. “Zij is in 2008 aan kanker overleden en zei altijd dat ze als blauwe vlinder zou terugkomen. Vlinders zijn altijd aanwezig bij belangrijke dingen in ons leven, dus hebben we onze bedrijfsnaam eraan ontleend. Een vlinder is mooi en vrolijk en dat willen we ook uitstralen.” Madhu werkt zelf al jarenlang in de zorg. Altijd één op één met de zorgnemer die bijvoorbeeld autistisch is, kanker heeft of een beroerte heeft gehad. “Met De Blauwe Vlinder bieden we een aanvulling op de mantelzorgers, zodat zij ook eens een paar dagen of weken weg kunnen en de zorg voor hun familielid bij ons uit handen kunnen geven. Maar we zijn er ook voor mensen die geen mantelzorger in de buurt hebben en niet alles meer zelf kunnen. Door onze diensten in te huren houden zij de regie over hun eigen leven. Wij zorgen ervoor dat er niet steeds verschillende mensen zorg komen verlenen, maar gewoon één vertrouwde persoon.”

Ontzorgen “Doordat de zorg zo verandert op dit moment, vallen er ook gaten,” vertelt Patrick “Ouderen die eigenlijk een beroep moeten doen op hun kinderen kunnen dit niet, omdat zij allebei werken. Niet iedereen kan immers op elk gewenst moment klaarstaan om zorg te bieden. Dat probleem kunnen wij oplossen. De Blauwe Vlinder is er om de familie te ontzorgen op een manier zoals zij dat willen. Dat kan wekelijks zijn, maandelijks maar ook incidenteel. Professionele zorg door getrainde zorggevers op niet-medische basis.” Tijdens het kennismakingsgesprek bekijkt Madhu met de zorgnemer wat hij of zij precies wil. Daarna gaat Madhu op zoek naar een passende zorggever in haar werknemersbestand. Dat kunnen lichte huishoudelijke werkzaamheden zijn zoals boodschappen doen of medicijnen ophalen, begeleiding tijdens het reizen, helpen met de financiën of afspraken maken, een arts of ziekenhuisbezoek, tuinieren, creatief bezig zijn of een slaapdienst. De zorgnemer betaalt 27,50 euro per uur.

Levenservaring Zorgbeleving De Blauwe Vlinder zoekt zowel medewerkers die zorgtaken willen verlenen als mensen die hulp nodig hebben. “Wij vinden het belangrijk dat onze zorgverleners levenservaring hebben, zich betrokken voelen en warme en oprechte zorg en persoonlijke ondersteuning geven”, benadrukt Madhu. Patrick vult aan dat vaak gedacht wordt dat zij een intermediair zijn, een soort uitzendbureau. “Maar wij kijken veel verder. Wij zorgen ervoor dat de karakters van de zorgverlener en de zorgnemer bij elkaar passen. Dat er een klik is.” De medewerkers die voor Zorgbeleving De Blauwe Vlinder gaan werken worden via Zorg en Welzijn betaald. Het bedrijf heeft heel Zeeland als werkgebied. Zorgbeleving De Blauwe Vlinder heeft zorgcadeaubonnen voor twee of vier uur. Op 27 juni houden zij van 11.00 tot 17.00 uur bij Goedt aan de Poppendamseweg 3a in Grijpskerke een ontmoetingsdag.

Zorgbeleving de Blauwe Vlinder, Burgemeester Van Woelderlaan 12, Vlissingen, 06-57883975, www.zorgbelevingdeblauwevlinder.nl

Madhu en Patrick Brunner van Zorgbeleving De Blauwe Vlinder. FOTO DE BLAUWE VLINDER



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief