Afbeelding

Met filmkaartje gratis naar ‘De Ruytermuseum’

Algemeen

VLISSINGEN - Bezoekers van de film 'Michiel de Ruyter' bezoeken op vertoon van hun bioscoopkaartje gratis het Zeeuws maritiem muZEEum in Vlissingen. 'Vanwege die speciale band met Michiel de Ruyter tonen we de filmbezoekers graag het hele verhaal', aldus het muZEEum. De actie loopt tot 1 april 2015.

Het muZEEum is naar eigen zeggen hét Michiel de Ruytermuseum. Het bezit pronkstukken uit het leven van de zeeheld, die leefde van 1606 tot 1676. 'Zeker is dat hij heeft rondgelopen door het pand van het muZEEum. Zijn geboortehuis ligt er pal achter en vanaf de bovenverdieping zie je waarvandaan de VOC-schepen vertrokken en is het standbeeld van De Ruyter in zicht.' Zijn portret hangt in het museum en op zolder ligt zijn dodenmasker en hangt zijn doodshemd. Ook is de fototentoonstelling De Nieuwe Michiel te bezichtigen.

In de film zijn objecten uit de museumcollectie te zien: zijn brieventas met de naam De Ruyter, een zegelstempel, lakmes en de afdruk van de zegel. 'In de brieventas zijn nog originele scheepsrapporten van De Ruyter uit 1663 gevonden. Het scheepsmodel van de 7 Provinciën is één van de decorstukken in de film.'

Op de foto staat Michiel de Ruyter met zijn gezin, tijdens de filmopnamen in Veere.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief