Afbeelding
Foto: k wielemaker

Toneeluitvoering STEC

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

OOST-SOUBURG - De Souburgse toneelvereniging S.T.E.C. gaat voor u spelen de komedie: Jaloezieën. Geschreven door Haye van der Heyden / Regie: Ineke Verduijn.

De uitvoeringen zijn op 31 maart en 7 april in zaal De Zwaan, Oost-Souburg. Zaal open om 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur. Kaarten in de voorverkoop: De Vrijbuiter, Paspoortstraat 26, Oost-Souburg; Schinkel Assurantiën, Kanaalstraat 37, Oost-Souburg; M. Jacobse, Lingestraat 19, Oost-Souburg 0118-460889. Ook kunt u reserveren via de homepage van de S.T.E.C.: http://www.stec.nu

Korte inhoud
In de komedie “Jaloezieën” maken we kennis met een gevierde actrice, Rosa. Zij staat op het punt de première van een nieuw toneelstuk te beleven. Dit is ontzettend belangrijk voor haar.
Charel is schrijver en de echtgenoot van Rosa. Hij krijgt al een tijdje niks op papier en dat frustreert hem nogal. Hij voelt zich niet gewaardeerd. Ook niet door Rosa.
Ellen, de moeder van Rosa komt op ‘bezoek’. Zij is weduwe en het alleen-zijn beu en wil bij haar dochter en schoonzoon komen wonen. Alfred de Baan is recensent van een bekend dagblad en heeft een slechte recensie geschreven over Rosa’s spel in de voorstelling. Ellen neemt geen genoegen met de negatieve kritiek op het spel van haar dochter en neemt zo haar eigen maatregelen, buiten medeweten van dochterlief.
Alles moet worden gezegd in dit stuk. Duidelijk wordt de onzekerheid, het ongemak, het egoïsme, de liefde, de leugens, de wraak en de jaloezie.
Jaloezieën laat tevens zien dat intimidatie iemand kan maken of breken.
Of deze mensen met al hun eigenaardigheden met elkaar kunnen leven?
Dat laten we u graag zien tijdens de voorstelling.

Rolverdeling
Rosa Oudshoorn - Marjo Jacobse
Charel (Rosa's echtgenoot) - Dennis Wondergem
Ellen Oudshoorn - Toos van der Schoor
Alfred de Baan - Roeland Saman
Regie: Ineke Verduijn
Regieassistent: Lianne Jochems
Souffleur: Jeannette Verhoole
Grime: Erica Stuyfzand & Nel van der Steen
Geluid/licht: Eddy Zaman
Decor: leden van de S.T.E.C.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief