Afbeelding
Foto: ANNET EEKMAN

Toekomstig museumschip Mercuur zet deuren open voor publiek

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - De Mercuur zet dit weekend de deuren open voor publiek.

Vlissingers en belangstellenden kunnen zien wat de vele vrijwilligers al hebben gedaan sinds het torpedowerkschip aan de Houtkade ligt. “We hebben de unieke kans om alles schoon te maken en weer op te bouwen”, zegt Niek Peters, voorzitter van de Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen.

Museum

Er is veel gebeurd sinds de overdracht van de Mercuur aan de stichting in september vorig jaar. “We hopen over een paar jaar open te gaan als museumschip, maar of we op schema liggen is niet te zeggen. Soms kom je iets onverwacht tegen, zoals een lekkage, waaraan je opeens hartstikke veel tijd kwijt bent”, zegt Peters. “Dat is balen, maar het moet wel gebeuren.”

België

De verbouwing leeft in Vlissingen en omgeving. “We krijgen heel veel vragen over de vorderingen, van oud-marinemensen, maar ook van groepen uit België en mensen uit de stad. Daarom hebben we besloten het schip open te gooien.”

De Mercuur is van vrijdag tot en met maandag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. De toegang voor volwassenen is drie euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen één euro. FOTO ANNET EEKMAN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief