Afbeelding
Foto: Bevrijdingsfestival Zeeland

Duidelijkheid voor festivals in Vlissingen

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - De drie festivals in de gemeente Vlissingen weten waar ze aan toe zijn. Het Bevrijdingsfestival Zeeland krijgt volgend jaar 68.000 euro, Onderstroom 62.000 euro en Film by the Sea 70.000 euro.

In het kader van de bezuinigingen is in 2014 al besloten om de subsidies voor de festivals naar nul terug te brengen. In plaats van de structurele bijdragen is er een festivalfonds gekomen van 200.000 euro.

Matrix

Eind vorig jaar is voor de verdeling van dit geld een matrix vastgesteld. Daarin spelen zaken mee, zoals de locatie van het festival, bezoekersaantallen, de verhouding tussen betaalde en gratis kaartjes en de kosten van de organisatie.

Tekorten

De organisatoren van de festivals konden bezwaar aantekenen tegen de matrix, maar hebben dat niet gedaan. “Ze kunnen nu nog wel iets vinden van het bedrag dat ze krijgen”, zegt wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen. “Wij denken echter dat deze bedragen voldoende zijn voor de komende jaren.”

Om de tekorten voor dit jaar aan te vullen zijn er extra subsidies verstrekt van 15.000 euro aan de Cultuurwerf en 50.000 euro voor Film by the Sea.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief