Bij Pier7 in Vlissingen geniet je met je voeten in het zand.
Bij Pier7 in Vlissingen geniet je met je voeten in het zand.

Zandpaviljoen Pier7 in Vlissingen is elke dag geopend

Door: Britta Janssen Bedrijvig Nieuws

VLISSINGEN – Wie vorige zomer bij Pier7 in Vlissingen een drankje of ijsje kocht heeft ongetwijfeld de bouwplannen voor het Zandpaviljoen zien hangen. Deze winter is hard gewerkt aan de realisatie hiervan. En dat is gelukt. Vanaf nu is Zandpaviljoen Pier7 bij het Badstrand dagelijks geopend.
 

Het begon in 2016 met twee zeecontainers waaruit ijs en drankjes verkocht werden. De zaken liepen goed en de drie broers Jelle (17), Valentijn (19) en Niek (23) hadden het volste vertrouwen dat hun plannen een succes konden worden. 


All weather

Zandpaviljoen Pier7 onderscheidt zich op een aantal fronten van andere strandpaviljoens. Het staat om te beginnen niet op palen. "'Genieten van het strand, met je voeten in het zand' is het gevoel dat we de mensen willen geven", vertelt Niek. "Daarom staat het paviljoen op zandniveau. Het terras staat niet op vlonders, maar lekker in het zand. Het meubilair daar is all weather, zodat ook kindjes die net uit de zee komen gelijk kunnen gaan zitten." 

Een bijkomende uitdaging bij zandniveau is de opkomende zee. Bij springtij komt het water nog niet tot aan het gebouw, maar als het hard gaat stormen, komen de golven misschien wel hoger. Daarom zijn er voorzorgsmaatregelen genomen. "We kunnen aluminium schotbalken voor alle openingen van het badcaisson plaatsen en er is een waterkering gemaakt voor de beachrooms. Dus we houden het droog bij extreem hoog water."
 

Beachroom

Een ander onderscheid ten opzichte van 'gewone' strandpaviljoens, zijn de 7 beach rooms aan weerzijden. De appartementen zijn voorzien van alle gemakken, zoals een regendouche, luxe bedden en verwarming voor de wintermaanden. Het uitzicht op zee en het gemak waarmee je naar buiten loopt, maken het plaatje compleet. "De beachroom-gasten hebben niet per se een sleutel nodig, want we gebruiken een techniek waarmee ze met hun mobiel de deur op slot en van slot kunnen doen. Ook de lichten en muziek kunnen met de app bediend worden." 

Vanaf 8.oo uur 's ochtends is de keuken open om ontbijt te serveren. Niet alleen voor de beachroom-gasten, maar voor iedereen die zijn dag op het strand wil beginnen. "Wij zijn straks 365 dagen per jaar open."
 

Duurzaam

De broers hebben sinds hun tienerjaren ervaring in de horeca. Strandtenten, restaurants en snackbars, ze hebben op veel plaatsen gewerkt en daarvan veel geleerd. Als jonge ondernemers zijn ze gebrand op duurzaamheid en innovatie. "We gaan voor het Green Key Keurmerk, voor horecaondernemers die duurzaam ondernemen. Zo hebben wij bijvoorbeeld alleen LED-verlichting, waterzuinige spoelbakken bij de toiletten en geen gasaansluiting. Voor het restafval hebben we een machine die het centrifugeert en vermaalt, zodat het volume reduceert en er minder transportkosten zijn." 


Zomerabonnement

Zandpaviljoen Pier7 is vanaf de boulevard te bereiken via het grote dakterras met twee grote trappen naar het strand. "We zijn bezig met een hellingbaan, zodat ook rolstoelgebruikers en kinderwagens gemakkelijk het strand op kunnen. De baan komt, gezien vanaf de boulevard, rechts van het paviljoen." 

Het linkergedeelte van het zandpaviljoen heeft drie kleedruimtes, douches en toiletten. "We bieden een zomerabonnement waarmee mensen een heel seizoen toegang krijgen tot de sanitaire voorzieningen, lockers en kleedruimtes en gebruik kunnen maken van een strandstoel en parasol." 
 

Overtreffen

De keuken begint met een kleine kaart, maar breidt in de loop van het seizoen uit. Tevens biedt de keuken de mogelijkheid om op het strand te barbecueën. "Mensen mogen zelf barbecueën, maar wij kunnen het ook voor hen bereiden. Het is maar net wat hun wensen zijn," vertelt Valentijn. 

De wijnbar met hoge tafels, het restaurant en het paviljoen lopen naadloos in elkaar over, terwijl het toch aparte ruimtes zijn. "We serveren variërende wijnen, van over de hele wereld." 

Jelle, Valentijn en Niek zijn verheugd dat Zandpaviljoen Pier7 werkelijkheid is geworden. "We denken dat dit een toevoeging is voor Vlissingen," zegt Niek. "Het Badstrand wordt levendiger, ook met sport, spel en beleving. We doen ons uiterste best hiervan een succes te maken, want we willen graag de verwachting van de gasten overtreffen." 

Klik hier voor meer informatie.


BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief