Afbeelding
Foto: Karakter Uitgevers

Presentatie boek 'De tien van Renesse'

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

VLISSINGEN - Schrijfster Ellen De Vriend uit Vlissingen presenteert donderdag 19 april haar nieuwe boek ‘De tien van Renesse’. Het ophangen van de tien Zeeuwse mannen op 10 december 1944 is één van de meest dramatische oorlogsmisdaden van de Duitsers in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Een waargebeurde levensgeschiedenis die verteld moet worden. Een feit dat we nimmer mogen vergeten. Wie verraadde hen? Waarom ging het mis? En wat gebeurde er met de gedupeerde gezinnen? Nog jaarlijks worden de 'Tien van Renesse', herdacht op het eiland. Ellen De Vriend reconstrueerde de gebeurtenissen aan de hand van getuigenverhoren, archiefstukken en gesprekken met nabestaanden en betrokkenen. Schouwen-Duiveland het eiland dat eerst verdronk en daarna werd vergeten...

Het is het eerste non-fictie boek van De Vriend. In februari verscheen haar vijfde thriller ‘De erfgename’ die erg goed is ontvangen. Ellen De Vriend is ruim 20 jaar journalist voor diverse kranten en magazines. Ze heeft sinds 2014 een eigen tekstbureau.
De presentatie van ‘De tien van Renesse’ is donderdag 19 april vanaf 15.00 uur in het Stadhuismuseum in Zierikzee. Kaarten zijn aan te vragen per mail info@boekhandeldevries.nl of per telefoon 0111-412674.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief