Afbeelding
Foto: Stichting Promotie Beachvolleybal Zeeland

Beachvolleybaltoernooi voor schooljeugd tijdens Zeeland Beach Classics

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

VLISSINGEN - Tijdens het grote beachsport event Zeeland Beach Classics op het Badstrand van Vlissingen organiseert Stichting Promotie Beachvolleybal Zeeland, in samenwerking met Strandsport Zeeland, op zaterdagmiddag 12 mei een gaaf beachvolleybaltoernooi. Deelname is gratis voor alle teams uit Zeeland!

Alle kinderen die in groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs zitten, mogen meedoen. De kinderen hoeven nog niet te kunnen volleyballen. Vangen van en gooien met een bal is al voldoende basis.

Op het Badstrand van Vlissingen bij Zandpaviljoen Pier 7 start om 13.30 uur het beachvolleybaltoernooi. Vanaf 13.00 uur zijn de kinderen echter al welkom om nog even te oefenen en kunnen ze vragen stellen.

Dit beachvolleybaltoernooi is gelijk het Open Beachvolleybal Kampioenschap van Vlissingen. Dat betekent dat er ook kinderen meedoen uit heel Zeeland en zelfs uit de rest van Nederland en België! Er wordt in 2 categorieën gespeeld: kinderen die in groep 5/6 van de basisschool zitten en kinderen uit groep 7/8. De finales zullen gespeeld worden op het hoofdveld van de NeVoBo Eredivisie, waar die dag de topspelers van Nederland spelen.

De kinderen geven zich op in teams van 2. Op de website http://probeachzeeland.nl/vlissingen-2018 staat alle informatie en het inschrijfformulier. De kinderen kunnen zich tot en met woensdag 9 mei inschrijven.

Zeeland Beach Classics

Voor de kinderen en de ouders is deze dag gelijk een mooie gelegenheid om naast beachvolleybal kennis te maken met andere beachsporten, zoals beachsoccer (voetbal), beachtennis en beachrugby. Ook hier zullen topteams tegen elkaar spelen.

Het beachsport event Zeeland Beach Classics is het gehele weekend van 12 en 13 mei gratis te bezoeken op het Badstrand van Vlissingen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief