Afbeelding

Column De Hypotheker: Ook zo’n last van de rentekriebels?

Door: Janny Mathijssen Bedrijvig Nieuws

Het is echt weer zo'n vraag die je hoort op feestjes: hoe lang blijft die hypotheekrente nog zo laag? Het zorgt voor rare spanningen bij (aanstaande) huizenbezitters: moet je nu niet snel actie ondernemen? Want het voelt enorm verleidelijk om nog rap van die lage rente gebruik te gaan maken.


Tijdens de crisis nam de Europese Centrale Bank (ECB) een heel pakket aan maatregelen om bestedingen in de Eurozone aan te jagen. Zoals bijvoorbeeld door het opkopen van leningen en tegelijkertijd het laag houden van de beleidsrente. Nu onze Europese economie weer groeit werkt de ECB langzaam en geleidelijk naar een hogere rente toe. Maar dat proces zou best nog wel drie jaar kunnen gaan duren.

Door de lage rentetarieven is dit nog steeds een gunstige tijd om een hypotheek af te sluiten. Vooral de rentevaste periode van 21 tot 30 jaar is sterk toegenomen in populariteit: één op de vier kopers koos bijvoorbeeld voor een lange rentevaste periode. Wij van de Hypotheker vinden helderheid en transparantie belangrijk en helpen je graag om exact te weten hoe het nou staat met de hypotheekrente. Op www.hypotheker.nl/rentestanden kun je de actuele gegevens inzien van ruim veertig hypotheekverstrekkers. Dit overzicht wordt elke dag bijgewerkt.

Een lage rente is heel mooi. Maar er spelen nog veel meer factoren mee, in de zoektocht naar de beste hypotheek. Eentje die rekening houdt met je bestedingsruimte en die helemaal past bij jouw unieke situatie. Dat betekent vergelijken, vergelijken en nog eens vergelijken. Alle hypotheken, van alle banken. Dat is een ingewikkelde en tijdrovende klus, die soms een beetje aanvoelt als verdwalen: de weg verliezen in een doolhof vol met appels en peren. Klinkt leuk als je van fruit en vitamientjes houdt, maar overzichtelijk is het niet. Wij helpen je graag om inzicht te krijgen in alle parameters, als onafhankelijke partner.

En dan helpt het om bijvoorbeeld te weten dat bij sommige hypotheken de rente juist omlaag gaat, als je extra aflost. Dat de ene hypotheek drie dagen kost om te regelen en een andere juist vijftien dagen. Een groot verschil, als je nagelbijtend zit te wachten tot die deal voor je droomhuis rond is. En het kan in sommige gevallen ook enorm veel gedoe en geld schelen als je kiest voor een hypotheek die met je meeverhuist.


De appels én de peren: de financiële situatie en de wensen van vandaag, maar zeker ook de toekomstverwachtingen. En rust, omdat je zeker weet je alle opties zijn doorgenomen. We blijven zelfs controleren of jouw producten nog wel passend zijn. En geven het ook door als er nieuwe producten op de markt komen, die in je voordeel werken. Pas bij De Hypotheker weet je het zeker. Dus heb je last van rentekriebels, kom gewoon eens langs voor een eerste vrijblijvende gesprek.

Vragen, opmerkingen, een goed gesprek? Dave Oldeman: dave.oldeman@hypotheker.nl 

Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief