Afbeelding
Foto: Manoek Lambregts

Vrijwilligers hebben nieuw reddingsplan voor De Piek

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - Een groep vrijwilligers wil poppodium De Piek behouden, los van de Cultuurwerf.

Ze hebben allemaal een band met het podium in de Hellebardierstraat in Vlissingen en kunnen het niet verkroppen dat de huiskamer van Vlissingse muzikanten zou verdwijnen.

De Cultuurwerf heeft begin juni aangekondigd te stoppen met de exploitatie van het podium. Ze deed dat nadat de gemeente Vlissingen zei niet achter het door de organisatie gemaakte reddingsplan te kunnen staan.

Subsidie

De Artikel 12-gemeente geeft vanwege de bezuinigingen vanaf volgend jaar geen subsidie meer aan de Cultuurwerf, alleen nog voor de festivals die ze organiseert.

Het gebouw is nog wel een jaar in handen van de Cultuurwerf. “In dat gat willen wij springen”, zegt Kevin van Gorkom, één van de vrijwilligers en frontman van band De Hobbyisten. Vanaf september wil de groep concerten programmeren in De Piek, jamsessies houden, exposities tonen en andere culturele activiteiten ontplooien. “Het moet een plek zijn waar uiteenlopende muzikale genres in wisselwerking treden met andere artistieke uitingsvormen”, schrijven de vrijwilligers op hun Facebook-pagina. “We zijn een gemêleerde groep, van jong tot oud, van muzikant tot kunstenaar tot bezoeker. Dat vinden we meteen ook de meerwaarde.”

Zomer

De club vrijwilligers is in gesprek met zowel de gemeente als de Cultuurwerf over de maanden na de zomer. “We willen in eerste instantie De Piek komend jaar openhouden. In dat jaar moeten we ons bewijzen en werken aan de toekomst.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief