enthousiaste deelnemerstjes aan de zomerspelen
enthousiaste deelnemerstjes aan de zomerspelen Foto: St. ROAT

Zomerspelen 2018 van start in de wijken van Vlissingen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

VLISSINGEN - In samenwerking met bewonersorganisaties in de wijken van Vlissingen ondersteunt Stichting ROAT de zomervakantiespelen vanaf 10 juli tot en met 26 juli. De zomerspelen bieden een leuk alternatief voor de (ouders en) kinderen die niet op vakantie gaan en voorkomt dat de jeugd zich gaat vervelen op straat. Er wordt een attractief en gratis aanbod van verschillende activiteiten georganiseerd voor de jeugd in de wijken van Vlissingen, waarbij buurtbewoners uitgenodigd worden om een handje te helpen bij de uitvoering hiervan.

Voor de kinderen tot en met 12 jaar wordt er op de betreffende locaties een speelveld ingericht met een stormbaan, klimtoestel, pannaboarding, laser gamen, rodeo stier rijden, workshops voetbal door Skills en Control, strandspelletjes en activiteiten zoals schminken, knutselen enzovoorts. Voor de ouders en buurtbewoners staat er op het terrein een partytent waar gratis koffie, thee en voor de kinderen limonadesiroop gedronken kan worden. Ouders en buurtbewoners zijn van harte welkom om gezellig deel te nemen, wat te drinken op het terras en een praatje te maken op het terras met de bewoners uit de eigen buurt.

Buurtpreventieteams, bewonersorganisaties en vrijwillige medewerkers vanuit Stichting ROAT verlenen hun medewerking aan deze zomervakantie activiteiten. We kunnen best nog wat hulp gebruiken dus als u het leuk vindt om de Vlissingse jeugd een leuke middag te bezorgen, kunt u zich aanmelden bij Ted Nijssen, opbouwwerker bij stichting ROAT via 0623297915 of 0118-468158 of per mail t.nijssen@stichtingroat.com

Programma overzicht voor de kinderen tot en met 12 jaar. De tijden van deze activiteiten zijn vanaf 13.30 tot 16.30 uur:

Dinsdag 10 juli: Centrum, locatie van Nispenplein
Donderdag 12 juli: Paauwenburg, locatie Nelson Mandelaveld
Dinsdag 17 juli: Middengebied, Nieuw Bonedijkelaan ( RKF Court)
Donderdag 19 juli: Bossenburgh, locatie schoolplein de Omnibus
Dinsdag 24 juli: Oost Souburg, locatie Karolingeburght
Donderdag 26 juli: Westerzicht locatie basketbalplein.

Gedurende de laatste 2 weken van de zomervakantie vinden er ook activiteiten plaats voor de jongeren vanaf 13 jaar en ouder. Deze activiteiten zullen verder bekend worden gemaakt via de social media. In ieder geval staat er op vrijdagmiddag 17 augustus a.s. een fortnite toernooi op het programma in sporthal Baskensburg vanaf 13.00 uur tot 18.00 uur.

Alle activiteiten voor de 12- jeugd vinden buiten plaats en we zijn daarmee wel afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer wordt er afgelast. Dit zullen wij in dat geval op de Facebookpagina (www.facebook.com/StichtingRoat) en op de website (www.stichtingroat.com) mededelen. Gedurende de afgelopen schoolweek hebben alle kinderen uit Vlissingen nog een flyer meegekregen vanuit school. Wij hopen dat veel bewoners en kinderen uit de diverse wijken een kijkje komen nemen bij de zomerspelen 2018 en dat het gezellig druk wordt! Laten we er samen een leuke vakantietijd van maken!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief