Afbeelding

Kustloop heeft populariteit aan zichzelf te danken

Door: Eugene de Kok Sport

VROUWENPOLDER - De meningen over de 11e editie van de Kustloop in Vrouwenpolder waren allesbehalve verdeeld. Er kwamen louter positieve reacties binnen. “Het was een zeer geslaagde editie”, zegt voorzitter Alex Maas van het organisatiecomité dan ook. De 12e aflevering van de halve marathon voor hardlopers en wandelaars vindt zaterdag plaats.

De voorinschrijving is al een paar weken gesloten, maar wie nog mee wil doen is zaterdag van harte welkom. Hardlopers en wandelaars kunnen zich op de dag zelf nog inschrijven. Vanaf 9.00 uur zijn er startnummers verkrijgbaar in het wedstrijdsecretariaat in De Ontmoeting, achter de Pelgrimskerk aan de Fort den Haakweg. Wees er wel vroeg bij, want er zijn al ruim 1000 plekken vergeven en er is een maximum van 1500 deelnemers.

Populair

De Kustloop in Vrouwenpolder is en blijft onverminderd populair. Dat ligt enerzijds aan het parkoers van Walchers mooiste, maar ook aan de organisatie. Dat zie je terug in de reacties op de Facebook-pagina van het evenement. “De route is prachtig, het parkoers uitdagend, het weer zat mee en wat was het goed georganiseerd”, schreef een deelnemer over de 11e editie. “Het was weer een feestje. Prachtig weer en goed georganiseerd”, liet iemand anders na afloop weten. “Het was dit jaar perfect geregeld voor zowel de wandelaars als hardlopers”, zei een derde.

Scheiding

Op dat laatste kwam nog wel eens kritiek. Sommige wandelaars zouden hardlopers in de weg lopen wat irritaties veroorzaakte bij de atleten. Vorig jaar werden de twee groepen voor het eerst gescheiden. De hardlopers starten toen tien minuten voor de wandelaars.

Dat is iedereen goed bevallen. Dit jaar handhaaft de organisatie deze scheiding dan ook. “Het enige nadeel was dat het na de finish van de hardlopers even stil viel in het dorp, maar dat was te overkomen”, aldus Alex Maas.

Verzorgingsposten

Zoals altijd voert de route deelnemers over de wegen, door de natuur en over het strand in en rondom Vrouwenpolder. Meervoudig winnaar Erwin Harmes kwam vorig jaar na 21 kilometer over de finish in een tijd van 1.15,27. Bij de vrouwen was Anjolie Engels-Wisse het snelste. Zij liep de halve marathon in 1.36,55.

De Kustloop begint zaterdag om 10.00 uur met wedstrijden voor kids tussen de acht en twaalf jaar. Om 11.00 uur klinkt het startschot voor de hardlopers. Tien minuten later mogen de wandelaars vertrekken voor hun tocht over 21 kilometer. Onderweg zijn er veel verzorgingsposten en er staan voldoende EHBO’ers langs het parkoers.

Meer informatie is te vinden op www.kustloop.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief