Afbeelding
Foto: Helge Prinsen

Film by the Sea trekt meer bezoekers dan vorig jaar

Door: Eugene de Kok Cultuur

VLISSINGEN - Film by the Sea heeft dit jaar 46.500 bezoekers getrokken.

Dat is meer dan in voorgaande jaren. Vorig jaar kwamen er 500 minder mensen af op de films en randevenementen. Het educatieprogramma trok de afgelopen twee weken gek genoeg 3300 leerlingen minder dan vorig jaar.

Het Vlissings Filmtheater, de zaal in het Scheldehof, verwelkomde 2500 bezoekers. Hier vonden onder meer de filmcolleges plaats.

Leo Hannewijk

De 20e editie van het festival werd zondag afgesloten. Het was het laatste onder leiding van directeur Leo Hannewijk. Hij maakt plaats voor Jan Doense.

Helge Prinsen viel op de één na laatste dag twee keer in de prijzen met haar film ‘Van verlies kun je niet betalen’ over groenteboer Adrie Trimpe en zijn vrouw Francien. De documentaire, die tijdens het festival elke dag volle zalen trok, kreeg de PZC Publieksprijs en de filmprijs van de Lions Club Vlissingen.

Ceres

De juryprijs van de PZC ging naar ‘Ceres’ van Janet van den Brand over jongeren die opgroeien op het platteland. Naast de Zeeuwse prijzen werden er in de laatste dagen van het festival meer awards uitgereikt.

De grote prijs in de film- en literatuurcompetitie ging naar ‘Das Schweigende Klassenzimmer’ van Lars Kraume. De prijs van de jongerenjury was bestemd voor ‘What will people say’ en de International Student Jury beloonde ‘We the Animals’. ‘La Prière’ van Cédric Kahn ging aan de haal met de Le Prix TV5Monde en Wende Snijders nam de Sylvia Kristel Award in ontvangst. Vorig weekend kreeg Sophia Loren al de Grand Acting Award.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief