Al twintig jaar de gastvrije en lekkere tropische winkel
Familie Lalbiharie trakteert vrijdag.
Familie Lalbiharie trakteert vrijdag. (Foto: Annet Eekman)

Al twintig jaar de gastvrije en lekkere tropische winkel

VLISSINGEN - Gezellig is het altijd bij Tropische Winkel Prem in Vlissingen, maar vrijdag (28 september) is het nog feestelijker in de zaak van familie Lalbiharie. Eigenaren Prem en Sita en hun zonen Ashwin en Rajesh trakteren klanten die dag om te vieren dat de winkel aan de Scheldestraat twintig jaar bestaat.

DOOR BRITTA JANSSEN


Of u nu bijzondere ingrediënten zoekt om zelf te kokkerellen of gaat voor het gemak van een smakelijk, vers afhaalgerecht, iedereen kan terecht bij Tropische Winkel Prem. De zaak is gespecialiseerd in producten uit de Surinaamse, Indische, Aziatische, Antilliaanse en Afrikaanse keuken. “Dit is de enige winkel in Vlissingen die zo’n uitgebreid assortiment heeft op dit gebied”, vertelt Prem Lalbiharie. Hij en zijn vrouw komen uit Suriname en weten wat lekker is. Door hun jarenlange ervaring hebben ze een neus voor goede leveranciers van allerlei tropische producten. “We doen iedere week boodschappen in Rotterdam en Den Haag en kopen bijvoorbeeld vlees, vis, kruiden en haarproducten. We gaan altijd zelf, zodat we precies weten wat we kopen.” Tropische Winkel Prem heeft ook cosmeticaproducten, zoals voor (fijn) krulhaar, wave-haar, gevlochten haar en pruiken.

Vers

De winkel is op maandag open van 11.00 tot 19.00 uur, dinsdag t/m donderdag van 9.30 tot 19.00 uur, vrijdag van 9.30 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.30 uur tot 18.00 uur. Op koopzondag kunt u tussen 13.00 en 17.30 uur binnenstappen. Van belegde broodjes en bara (een soort donut van bonendeeg), roti, verschillende dranken, Surinaamse gerechten, snacks als bloedworst, telo (uurtje vooraf bestellen) en lemper, het is allemaal te koop aan de Scheldestraat. “Mijn vrouw bereidt alles vers in onze keuken.” Ook verse Surinaamse groente en fruit, zoals kousenband, oker en sopropo zijn verkrijgbaar.
De winkel bezorgt warme maaltijden en boodschappen en verzendt pakketten naar Suriname, Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten.

Gastvrij
De familie blikt terug op 20 mooie jaren, vertelt Prem Lalbiharie. “Natuurlijk is er wel eens een foutje, maar dat kun je gewoon zeggen. Daar leren we van en we proberen het te herstellen. Maar het is bijna altijd gezellig in de winkel”, lacht hij. “Iedereen is welkom, ook als je niets koopt en alleen komt kijken of iets wilt vragen.” Lalbiharie weet nog goed hoe het allemaal begon. “Twintig jaar geleden ging er een toko failliet en die namen we over. We openden met een feest en dat was hartstikke leuk. Het was heel druk. We verkochten bijna niets, haha, maar mensen proefden van alles en maakten kennis met ons. Sommige klanten van toen komen nog steeds. En we zien nu ook de volgende generatie. Jonge mensen koken met minder, dus we hebben meer kant-en-klare gerechten.”

Feest

Vanwege het jubileum krijgt iedereen vrijdag bij iedere 50 euro boodschappen een literfles Fernandes-frisdrank. Ook deelt de familie hapjes en drankjes uit.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Bezorger

West-Brabant en Midden Zeeland

In- en verkoop medewerker

Kruiningen

Meerdere Technische Toppers

Middelburg

meerdere vacatures

Kapelle

Constructeur

Bergen op Zoom