Sporten helpt kinderen te leren omgaan met hun gevoelens.
Sporten helpt kinderen te leren omgaan met hun gevoelens. Foto: Julie Hrudova

Begeleiders gezocht voor sport en spel voor gevluchte kinderen

Door: Britta Janssen Sport

MIDDELBURG - Team Up, een project van War Child, Save the Children en Unicef Nederland voor gevluchte kinderen in Nederland, zoekt begeleiders in Middelburg. Deze vrijwilligers zetten wekelijks sport- en spelactiviteiten op voor kinderen.

Nu al verzorgen tweehonderd vrijwilligers activiteiten op 28 locaties in Nederland, aldus de organisatie. 'Om zoveel mogelijk gevluchte kinderen in Middelburg de kans te geven mee te doen aan de activiteiten is er een grote behoefte aan professionele, enthousiaste vrijwilligers.' Team Up biedt vrijwilligers training en begeleiding. 'Als vrijwilliger draag je via sport, spel en beweging bij aan de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Daardoor vermindert het risico op psychosociale problemen. 

Nachtmerries

In het land van herkomst en tijdens de reis naar Nederland worden kinderen blootgesteld aan oorlog, geweld en stressvolle situaties. 'Helaas stopt de onzekerheid en stress hier niet. In Nederland moeten kinderen vaak verhuizen en maken zij zich zorgen om hun ouders en vrienden. Hierdoor worden ze bang en onzeker. 's Nachts hebben ze vaak nachtmerries, overdag zijn ze stil en teruggetrokken of juist agressief. Ze vinden het moeilijk om mensen te vertrouwen. Bij Team Up doen we daar wat aan We bieden gestructureerde sport-, spel- en bewegingsactiviteiten, zodat kinderen van zes tot achttien jaar leren hoe ze met hun gevoel moeten omgaan. Het kost vrijwilligers maar een paar uur per week, maar voor deze kinderen maakt het een wereld van verschil.'

Meer informatie

Klik hier voor meer informatie. Geïnteresseerden van 21 jaar en ouder kunnen ook meteen solliciteren.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief