Afbeelding

Verdachte van betrokkenheid bij drugsvondst vrijgelaten

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - De 41-jarige Albanees zonder vaste woon- of verblijfplaats, die in de nacht van vrijdag op zaterdag werd aangehouden in het havengebied van Vlissingen, is dinsdag op last van de Officier van Justitie in vrijheid gesteld.

De man werd aangehouden omdat eerder die bewuste nacht op een vrachtboot in de Bijleveldhaven 13 kilogram cocaïne werd aangetroffen. Omdat het vermoeden bestond dat de aangetroffen coke nog die nacht van boord zou worden gehaald, werd in de directe omgeving van het schip een zoekactie gestart. Tijdens deze zoekactie werd de Albanees aangetroffen en aangehouden. Ook werd in zijn directe omgeving gereedschap gevonden dat mogelijk zou kunnen worden gebruikt om op het terrein van de haven te komen en de cocaïne van boord te halen.

Na zijn aanhouding had de politie enkele dagen de tijd om verder te onderzoeken wat de rol van de aangehouden verdachte is geweest. De onderzoeksresultaten waren volgens de Officier van Justitie onvoldoende om hem nog langer vast te houden. De aangetroffen drugs zijn inmiddels vernietigd.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief