Wereldlichtjesdag in Goes

GOES - In de Goederenloods in Goes vindt zondag 9 december een bijeenkomst plaats voor Wereldlichtjesdag.


'Overal ter wereld steken mensen om 19.00 uur lokale tijd kaarsjes aan voor overleden kinderen', vertelt Ella Wielemaker, die de bijeenkomst in Goes mede organiseert. 'Zo gaat in 24 uur een golf van licht over de wereld.'

Geliefd

Wereldlichtjesdag biedt iedereen de kans om stil te staan bij het overlijden van een geliefd kind. 'Of je nou de vader of moeder bent, broer of zus, opa of oma, of de juf, buurman, klasgenoot of kennis.' Ongeacht hoe lang geleden het kind is overleden of hoe oud het toen was, de herdenking is voor alle kinderen.

Herinnering

Tijdens de bijeenkomst in Goes mogen de nabestaanden een tastbare herinnering aan het kind op een tafel zetten. Daarbij worden de kaarsjes geplaatst en precies om 19.00 uur ontstoken. 'De namen van de kinderen worden genoemd en gedichten worden afgewisseld met muziek en zang.' Er is ook ruimte voor bezinning.

Aanmelden

Na afloop kunnen de aanwezigen herinneringen met elkaar delen. Aanmelden kan door te mailen naar info@wereldlichtjesdaggoes.nl. De bijeenkomst begint om 18.15 uur. Donaties zijn welkom.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief