Provincie heeft twintig keer 10.000 euro beschikbaar voor circulair bouwen

MIDDELBURG - De provincie heeft de komende twee jaar twintig vouchers van 10.000 euro beschikbaar voor ondernemers die een voorbeeldproject willen realiseren op het gebied van de circulaire economie.


Gedeputeerde Jo-Annes de Bat overhandigt donderdag het eerste bedrag aan de eigenaren van Camping Schippers in Nieuwvliet. Zij hebben een plan voor een circulaire verbouwing van de verouderde gebouwen. Zelf investeert de camping minimaal 25.000 euro.

Stimuleren

Met de vouchers wil de provincie ondernemers stimuleren om circulair te bouwen. Ze worden gevraagd hun kennis te delen. Ook komen er bijeenkomsten voor belangstellenden en er komt een website waarop kennis en informatie kan worden gedeeld.

Grondstoffen

De provincie wil dat er snel meer circulair wordt gebouwd. Circulair bouwen houdt in dat materialen opnieuw worden gebruikt en grondstoffen terug worden gewonnen.

De provincie denkt dat circulair bouwen met name interessant is voor de toeristische sector, omdat accommodaties in de regel na vijftien jaar aan vervanging toe zijn.
 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>