Voorlezen prikkelt de fantasie.
Voorlezen prikkelt de fantasie.

Voorleespret in Vlissingen en Souburg

VLISSINGEN - In het kader van de Nationale Voorleesdagen leest de Vlissingse burgemeester Bas van den Tillaar woensdag voor in de bioscoop in Vlissingen. Wethouder Sem Stroosnijder doet dat op basisschool Het Kompas in Oost-Souburg.De Nationale Voorleesdagen beginnen dit jaar op woensdag 23 januari en duren tot en met zaterdag 2 februari. Bij iedere editie krijgen vele scholen bezoek van een bijzondere voorlezer, zoals burgemeesters, wethouders of verklede personen.

Ontbijt

De Vlissingse burgemeester is woensdagmorgen aanwezig bij een Voorleesontbijt met maar liefst zo’n vijfhonderd kinderen uit groep 1 en 2. Dit is de aftrap van de Nationale Voorleesdagen in de CCXL-zaal van de bioscoop. De leerlingen worden ontvangen met een lied dat speciaal gemaakt is bij het prentenboek Een huis voor Harry van Leo Timmers. Dit is het Prentenboek van het Jaar en gekoppeld aan de voorleesdagen. 

In brede school het Kroonjuweel in Oost-Souburg gaat wethouder Stroosnijder langs bij verschillende klassen om voor te lezen.

Woordenschat

Het doel van de voorleesdagen is het voorlezen aan kinderen bevorderen, omdat het niet alleen leuk is, maar ook de fantasie prikkelt, het taalgevoel helpt ontwikkelen en de woordenschat vergroot.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>