Rolstoelen aan de rand van het zwembad. FOTO CARLA MULLER
Rolstoelen aan de rand van het zwembad. FOTO CARLA MULLER Foto: Carla Muller

Spetterende start stichting de Bubbel

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Afgelopen vrijdag 18 januari vond de opening plaats van de nieuwe stichting de Bubbel. Een stichting die zich richt op het organiseren van activiteiten voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking en hun netwerk. Door het organiseren van deze activiteiten en tevens ook ondersteuning te bieden tijdens de activiteit is de drempel voor het netwerk van deze cliënten lager om deel te nemen aan activiteiten.

Oprichters van deze stichting Nelleke Geerse, Carla Muller en Aylin van der Hoeven zagen in hun werk dat de drempel voor het erop uit gaan voor ouders en netwerk van cliënten vaak te hoog was en wilde hen hierbij helpen. Zo doende ontstond de Bubbel. Het ervaren van nieuwe omgevingen en prikkels (buiten de bubbel) maar wel binnen een veilige omgeving (in de bubbel).

En de eerste activiteit de opening was een succes, in het Vrijburgbad in Vlissingen konden cliënten en hun netwerk komen zwemmen. Alle hulpmiddelen voor de verzorging en ondersteuning was aanwezig en zo kon iedereen bubbelen in het zwembad. Na afloop nog even napraten en een hapje en een drankje in het restaurant van het zwembad.

Zeer geslaagd onder de deelnemers en ook Nelleke, Carla en Aylin zeer tevreden over hun eerste activiteit en zijn al druk bezig met het organiseren van een volgende activiteit waar op in geschreven kan worden.

Voor meer informatie over eventuele komende activiteiten waar op ingeschreven kan worden. Houd de website in de gaten! www.stichtingdebubbel.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief