amphia_apotheek_locatie_molengracht
amphia_apotheek_locatie_molengracht

Onbegrip bij SP over sluiting van nachtapotheken in Zeeland

VLISSINGEN - Tweede Kamerlid van de SP Henk van Gerven en de Provinciale Statenfractie van de partij hebben maandag vragen gesteld over de sluiting van nachtapotheken in Zeeland.


Waar er nu nog drie open zijn, is dat er vanaf februari nog maar één. Vanaf dan moeten Zeeuwen die ‘s nachts medicijnen nodig hebben naar Vlissingen, al is het de bedoeling dat op termijn Goes open is tijdens de nacht.

De hoge kosten zijn de reden van de beslissing van de Commissie Farmaceutische Zorg.

Verschraling

Van Gerven snapt het niet. “De verschraling en schaalvergroting in de zorg worden steeds absurder”, zegt hij op Twitter. “De SP vraagt zich af of ze in Den Haag enig idee hebben van de afstanden die moeten worden afgelegd om vanuit de uithoeken van de provincie in Vlissingen te komen”, is in zijn vragen te lezen.

Impact

De socialisten in Provinciale Staten willen onder meer weten wat voor impact de ontwikkelingen hebben op de toegankelijkheid, beschikbaarheid van en voorlichting over medicatie. Ook willen zij weten of er al contact over is geweest met Den Haag en vraagt ze om een overzicht van wat de sluiting scheelt.

Ger van Unen van de SP hoopt dat er nachtapotheken kunnen komen bij de ziekenhuizen in Goes en Terneuzen. Ze vraagt of het college van Gedeputeerde Staten zich daarvoor wil inzetten.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>