Fanfare Vlijt en Volharding Souburg. FOTO E. BOSSELAAR
Fanfare Vlijt en Volharding Souburg. FOTO E. BOSSELAAR Foto: E.Bosselaar

Een droomconcert van Vlijt en Volharding

Sport en vereniging

OOST-SOUBURG - Zaterdag 2 februari zal in de Oranjekerk van Oost-Souburg een concert plaatsvinden om bij weg te dromen. Vanaf 19.30 uur zal het publiek worden meegenomen langs de dromen van muzikanten en dirigenten. Maar...waarom?

“Sinds enkele jaren hebben we ons verenigingsconcert ingrijpend veranderd.” Voorzitter Sjouke-Gerrit Brinksma geeft aan dat het een droom van hem was om alle onderdelen van de vereniging op een bijzondere manier voor het voetlicht te brengen. “Daarom geven we rond Valentijnsdag een bijzonder themaconcert. Dit is het derde.” Het eerste concert ging dan over de liefde, het tweede stond in het teken van Wie is de Mol en nu dus over Droomvlucht.

“We willen laten zien dat een vereniging als Vlijt veel meer kan dan marsjes spelen en op concours gaan. We willen muziek combineren met entertainment.” Dit jaar wordt het concert extra speciaal door de inzet van een elektrische gitaar (Mees zal deze bespelen). Ook zal Tamara Heuveling medewerking verlenen. Zij is voor de vereniging geen onbekende, omdat ze vaker heeft opgetreden met de fanfare.

De voorzitter droomt overigens al van andere concerten. Hij denkt daarbij aan het jubileumjaar 2021 wanneer de vereniging 100 jaar bestaat. Dan zal het een en ander worden georganiseerd, zowel binnen als buiten Souburg. “Maar mijn droom is dat het hele dorp met ons geniet van een mooi jubileum, dat de jeugd de weg naar ons weet te vinden en dat we muziek mogen blijven maken.”

Het concert van 2 februari moet een volgende stap zijn naar een droom-jubileum. De prijs is overigens ook om van te dromen: Toegang is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief