PSR pleit voor twee ‘zoen-en-zoefzones’ bij brede school

OOST-SOUBURG - Om de verkeerssituatie bij brede school het Kroonjuweel in Oost-Souburg veiliger te maken, wil de Partij Souburg-Ritthem (PSR) dat de gemeente Vlissingen twee zogenaamde ‘zoen-en-zoefzones’ aanlegt. Dit is een strook waar automobilisten even kunnen stoppen om hun schoolkinderen in en uit te laten stappen.


De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders hier maandag om, nadat er volgens PSR-gemeenteraadslid Rijnco-Jan Suurmond maandagmorgen een verkeersinfarct ontstond bij de brede school. ‘Het verkeer stond vast voor de rotonde en de Middelburgsestraat en Lekstraat waren geblokkeerd’, stelt Suurmond in zijn schriftelijke vragen aan b&w. ‘Een vrachtwagen die containers leegde, maakte het nog gevaarlijker. Een onaanvaardbare situatie die al te lang duurt.’

Onmogelijk

De partij stelde al eerder vragen over de verkeerssituatie bij de brede school. Tijdens het brengen en ophalen van de kinderen slippen de straten rondom het Kroonjuweel vaak dicht met auto's. Het college erkent dat parkeerproblemen hier tot onveilige situaties leiden. ‘We controleren op verkeersovertredingen, maar het is onmogelijk om iedere dag toezicht te houden’, lieten b&w eind vorig jaar weten.

Verkeersouders

Wel zijn er sinds dit najaar vrijwillige verkeersouders actief die kinderen helpen oversteken en automobilisten begeleiden. Ook denken ze mee over het verbeteren van de infrastructuur.

Verkeerscirculatie

Naast de realisatie van twee zoen-en-zoefzones, ook wel ‘kiss-and-ridezones’ genoemd, wil de PSR ook weten wat het college doet om de verkeerscirculatie rondom de school te garanderen. De zones zouden bij de hoofdingang van de school en de ingang bij de sporthal moeten komen. ‘De sportingang ligt in de bocht en wordt veel gebruikt door de kinderen’, aldus Suurmond.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>