Foto: PIXELIO

Jan en Julia populairste namen in 2018 voor baby's in Zeeland

VLISSINGEN - Van de baby's die in 2018 in de provincie Zeeland zijn geboren kregen de meeste jongens, net als het jaar daarvoor, de naam Jan. Bij de meisjes was Julia de meest voorkomende naam. Dat blijkt uit cijfers die de Sociale Verzekeringsbank dinsdag bekend heeft gemaakt. 


Na Jan volgde in Zeeland bij de jongens op plaats twee Levi en Cornelis op drie. Bij de meisjes was de op een na populairste naam in de provincie Maria, op de derde plaats gevolgd door Anna. 

Vorig jaar werden in heel Nederland 169.134 baby's werden geboren: 86.631 daarvan waren jongens, 82.503 meisjes. Landelijk is Lucas de meest gekozen naam bij de jongens. Met Julia op plaats 1 bij de meisjes volgt Zeeland in tegenstelling tot de jongens wel de landelijke trend. In 2017 waren Noah en Emma landelijk nog de meest populaire kindernamen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief