huisarts-1
huisarts-1

Offensief van start om nieuwe huisartsen naar Zeeland te halen

MIDDELBURG - Binnenkort start een Zeeuwse social media-campagne die zich richt op huisartsen.


Zeeland moet op social media worden neergezet als aantrekkelijke woon- en werkregio. “Bij succes kan deze aanpak worden vertaald naar andere arbeidsmarktvraagstukken en -sectoren, zoals de techniek, horeca en het onderwijs”, schrijft het college van Gedeputeerde Staten in antwoord op vragen van Willem Willemse van 50Plus.

Tekort

Het Provinciale Statenlid maakt zich zorgen over het tekort aan huisartsen. Met de social media-campagne is 30.000 euro gemoeid. Het wordt bijeengebracht door de Zeeuwse Huisartsen Coöperatie.

Pilot

Het bedrag is mooi, maar volgens de provincie ook ‘volstrekt onvoldoende’ om op een effectieve manier artsen te werven. Betrokkenen zien de campagne dan ook als het begin van een arbeidsmarketingpilot die nieuwe academici en zorgprofessionals moet opleveren.

Halverwege februari wordt er daarvoor een plan van aanpak gepresenteerd. Zorgkoepel Viazorg heeft al 250.000 euro toegezegd, maar de provincie wil nog meer geld voor ‘een krachtig wervingsoffensief’. Extra budget zou moeten komen uit de regiodeal van de landelijke overheid.   

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Brabant en Zeeland

Monteur (allround & leerling)

Kruiningen

Meerdere vacatures

Kats / Wemeldinge

Heftruckchauffeur

Kruiningen

Greenkeeper m/v

Domburg

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief