lange-zelke-vlissingen-winkelen-arendo-schipper
lange-zelke-vlissingen-winkelen-arendo-schipper

Vlissingen gaat nu echt werken aan de binnenstad

VLISSINGEN - Vlissingen heeft een actieplan voor de binnenstad.


De gemeente Vlissingen en de nieuwe stichting ‘Vlissingen binnenstad aan zee’ hebben woensdag daarvoor een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. “We hebben lang gedaan over een visie voor onze binnenstad, maar sinds deze er in februari was, is het snel gegaan”, zei wethouder Sem Stroosnijder van de gemeente Vlissingen. “We gaan nu echt dingen doen voor de binnenstad.”

Uitvoering

De stichting is opgericht naar aanleiding van de visie, heeft een actieplan gemaakt en moet nu zorgen voor de uitvoering. Organisatieadviesbureau Janse en Janse helpt bij de uitvoering. In het plan staat onder meer hoe de identiteit van Vlissingen kan worden versterkt, hoe er meer bezoekers naar het centrum kunnen worden getrokken en hoe deze binnenstad economisch gezond kan blijven.

Werkgroepen

Er zijn al drie werkgroepen actief. Een voor de openbare ruimte, een voor de communicatie en promotie en een voor evenementen. “We moeten eens goed kijken naar wat er allemaal is en wordt gedaan en wat er nog wel of niet meer klopt en vervolgens wat we kunnen doen”, zegt Scarlett Kwekkeboom van Janse en Janse.

Resultaten

Ze hoopt dat voor de zomer de eerste resultaten zijn te zien. De gemeente, die regelmatig met de stichting overlegt, stelt 30.000 euro beschikbaar voor begeleiding en communicatie. Bovendien is 15.000 euro opzij gezet voor acties in de binnenstad.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>