Afbeelding

16-jarige fietser beroofd van portemonnee en telefoon

Door: Peter Houtepen Politie

VLISSINGEN - Een 16-jarige fietser uit Vlissingen is dinsdagavond in Middelburg beroofd van zijn telefoon en portemonnee. Daarbij werd hij door de twee daders met een vuurwapen bedreigd.

Het slachtoffer fietste omstreeks 23.45 uur op de Oude Vlissingseweg richting huis. Ter hoogte van de Johan Lesagestraat kwamen twee jongens naast hem rijden die zijn weg blokkeerden. Een van hen pakte het slachtoffer vast en de tweede eiste dat hij zijn spullen af zou geven. Om die eis kracht bij te zetten werd een vuurwapen getoond. De fietser koos eieren voor zijn geld en gaf zijn telefoon en portemonnee af. Daarna gingen de straatrovers er snel vandoor.

Volgens het slachtoffer had de ene dader een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij was tussen de 1.80 en 1.90 meter lang met een breed postuur. Zijn leeftijd vond hij moeilijk in te schatten. Verder had hij bruine ogen en een volle, kortgeschoren baard. Op het moment van de straatroof droeg deze dader een blauwe winterjas tot aan zijn middel met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Daaronder had hij een donkerkleurig shirt of vest en een grijze trainingsbroek. Zijn voeten waren in badslippers gestoken met witte strepen op de bovenzijde (mogelijk van het merk Adidas). Verder had hij een zwart nektasje bij zich. De man reed op een donkere damesfiets.

De tweede dader was een blanke man tussen de 1.75 en 1.80 meter lang met een smal postuur en dunne benen. Zijn leeftijd wordt geschat rond 16 of 17 jaar. Op het moment van de straatroof droeg hij een zwarte dikke jas tot aan zijn middel met een capuchon die hij over zijn hoofd had getrokken. Verder had hij een zwarte skinny jeansbroek aan en zwarte (sport)schoenen. Over zijn mond en neus droeg deze man een zwart mondkapje of een deel van zijn vest of trui. Deze dader reed op een donkere herenfiets.

De recherche heeft deze zaak in onderzoek en zoekt getuigen die dinsdagavond tussen 23.30 en 23.45 uur iets verdachts hebben gezien op de route Koningsbrug, draaibrug bij het station, Schroebrug, Oude Vlissingseweg tot aan de kruising met de Johan Lesagestraat in Middelburg.

Meer informatie, bel dan de politie op 0900-8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06-12007006. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000 of vul het tipformulier in en vermeld hierbij het zaaknummer 2019070246.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief