Afbeelding
Foto: Archief

Twee jongens (16 en 17) aangehouden voor mishandeling Nieuwstraat

Door: Bregje Kop Politie

VLISSINGEN - Twee jongens zijn zaterdagnacht aangehouden in de Nieuwstraat op verdenking van mishandeling/openlijke geweldpleging. De verdachten zijn een 17-jarige jongen uit Oost-Souburg en een 16-jarige jongen uit Vlissingen.

Ook hield de politie een 18-jarige man uit Vlissingen aan voor het hinderen tijdens die aanhoudingen. Kort na 04.00 uur zagen politiebikers dat er in de Nieuwstraat iemand mishandeld werd. Hierop hielden zij een verdachte, de 17-jarige jongen uit Oost-Souburg aan. De aanhouding ging niet zonder slag of stoot. Dit kwam doordat een omstander zich er mee ging bemoeien.

Omstreeks 04.30 uur hielden de agenten verderop in de Nieuwstraat een tweede verdachte aan. Ook tijdens deze aanhouding probeerde de omstander de politiemensen te hinderen in hun werk. Deze man is aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en voor opruiing. 

Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Vlissingen heeft aangifte gedaan. Alle drie de verdachten hebben de nacht in de cel doorgebracht. Ze worden zondag verhoord.

Het tweetal dat verdacht wordt van de openlijke geweldpleging heeft moeten meewerken aan een ademanalyse. Daaruit bleek dat ze allebei onder invloed van alcohol waren (de jongen uit Oost-Souburg 'blies' 355 ug/l, de jongen uit Vlissingen 560 ug/l). 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief