Nieuw speeltoestel kleuterhoek
Nieuw speeltoestel kleuterhoek Foto: Sjaak Smit

Opening vernieuwde speeltuin Lammerenburg

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Op zaterdag 30 maart werd speeltuin Lammerenburg weer geopend voor de kinderen. De speeltuin is het afgelopen half jaar voor een flink deel grondig gerenoveerd. Deze renovatie is mede mogelijk gemaakt dankzij donaties van een aantal fondsen en bedrijven.

De afgelopen winter is mede door enkele vrijwilligers heel veel werk verzet om alles te realiseren. Vele belangstellenden zijn komen kijken naar de vorderingen. Ook op de facebook pagina en website van de speeltuin is regelmatig informatie verstrekt over de werkzaamheden.

Ruim de helft van de toestellen is vervangen. Nieuw zijn o.a. een nieuwe schommelstelling met vogelnestschommel, een heuvel met een tunnel en diverse balanceerelementen, een apenkooi klimtoestel en in de kleuterhoek een boerderijdorp. Veel toestellen zijn voor de veiligheid geplaatst op kunstgras. Hierbij is veel aandacht besteed aan een goede toegankelijkheid voor kinderen met een beperking. Een aantal toestellen zijn gebleven, zoals de grote glijbaantoren, de kabelbaan, de familieschommel en natuurlijk de trampolines.

Eindelijk kunnen de kinderen weer elke dag komen spelen in de vernieuwde speeltuin. De speeltuin is weer voor de komende 15 jaar een plek waar alle kinderen, met en zonder beperking, samen onbekommerd en veilig kunnen spelen.

Op zaterdag 25 mei zal de speeltuin officieel feestelijk worden geopend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief