scheldekraan-large
scheldekraan-large

Scheldekraan keert in vol ornaat terug op Scheldekwartier

VLISSINGEN - De Scheldekraan keert volgende week terug in de skyline van Vlissingen.


Als de weersomstandigheden het toelaten, beginnen de werkzaamheden maandag met het opbouwen van drie enorme kranen die de enorme kolos op zijn plaats moeten zetten. Dinsdag wordt het onderstel op zijn plek voor de Machinefabriek en langs Het Dok gezet en woensdag wordt de giek teruggeplaatst.

Demontage

De Scheldekraan, een icoon van de oude scheepswerf, werd in 2016 plotseling gedemonteerd, omdat de kademuren onder het gewicht dreigden te bezwijken. Deze muren zijn inmiddels hersteld en er is een goede fundering voor de kraan gelegd.

Windkracht

De werkzaamheden gaan alleen door als het niet harder waait dan windkracht drie. Vrijdag beslist de gemeente of het kan of dat het een week later moet. Tijdens het terugplaatsen is het gebied rondom de kraan afgezet. Belangstellenden kunnen de werkzaamheden wel volgen vanaf een tribune op de Peperdijk, aan de overkant van Het Dok.

Lees ook

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Bezorgers

Reimerswaal-Kapelle

Baan in de zorg

Middelburg

Machinist(en)

Goes

Meerdere vacatures

Domburg

Uitvoerder

Hansweert

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief