Stadspicknick 2018 Oude Markt. FOTO LUCIEER - HART IN DE STAD
Stadspicknick 2018 Oude Markt. FOTO LUCIEER - HART IN DE STAD Foto: J. Lucieer - Hart in de Stad

Zomerse stadspicknick op Oude Markt Vlissingen

Sport en vereniging

VLISSINGEN - Op zaterdag 15 juni wordt een deel van de Oude Markt in Vlissingen opnieuw omgetoverd tot een picknickplek voor een heuse Stadspicknick. Een activiteit van en voor burgers in het ‘hart van de stad’. Van 12:00 tot 14:00 uur kunnen deelnemers samen met vrienden of familie genieten van lekker eten, drinken en goede muziek. De toegang is gratis.

Vorig jaar organiseerden een groep betrokken Vlissingers in samenwerking met een aantal ondernemers van de Oude Markt de eerste Stadspicknick in Vlissingen. Daarmee wilden de initiatiefnemers de band met Vlissingen en met elkaar op een positieve manier vergroten. Deze eerste editie was een groot succes en smaakte naar meer. Reden voor het organiseren van de tweede editie!

Dit jaar kunnen deelnemers tijdens de picknick hun eigen muziek kiezen bij de kleurrijke Muziek-Caravan van DJ Hans Croon. De kinderen kunnen zich vermaken op een prachtig springkussen.

Hoe werkt het?

Belangstellenden zijn van harte welkom om op 15 juni de zomer in Vlissingen te komen proeven en delen. Er staan picknicktafels en banken klaar. Klokslag 12:00 uur start de picknick. Iedereen is welkom. Jong en oud. In welke wijk in Vlissingen je ook woont. Wel graag vooraf aanmelden. Dat kan tot 12 juni door te mailen naar: hartindestad@gmail.com.

Een picknickmand bestellen?

Voor deelnemers die geen eigen picknickmand mee willen brengen, is het mogelijk om vooraf een picknickmand te bestellen bij een aantal Vlissingse ondernemers. Voor informatie en bestellingen: Tilly Rose / Oude Markt, La Bella Cucina / Walstraat en Marcus / Oude Markt.

Wie dekt de mooiste of leukste picknicktafel van Vlissingen?

De deelnemer die de mooiste of leukste picknicktafel dekt maakt ook dit jaar weer kans op een prijs. Alles mag, als je Vlissingen maar laat zien zoals het is. Een maritieme stad waar het prettig wonen, studeren, werken en ontspannen is.

De Zeeuwse Komedie en een stadswandeling

Smaakt de Stadspicknick naar meer? Dit jaar wordt de Stadspicknick uitgebreid met voorstellingen van toneelgroep de Zeeuwse Komedie en een prikkelende stadswandeling.
De Zeeuwse Komedie speelt om 11:00 en 14:30 uur ‘De Fles’; een vrouw vecht tegen zichzelf en tegen de alcohol. Om 13:30 en 15:30 uur speelt de Zeeuwse Komedie ‘Na de Storm’; een dramatische collage op basis van gedichten van de Vlissingse kunstenaar Wim Hofman. Beide voorstellingen duren ongeveer 20 minuten. De toegang is gratis.

Aansluitend aan de picknick kan ook met een gids een stadswandeling worden gemaakt: ‘Erotisch Vlissingen in vroegere tijden’. Het maximum aantal deelnemers per gids is 15 personen. Aanvang: 14:00 uur en 15:30 uur. Duur ca. 45 minuten. Vertrek: 't Ouwe Martje’. Kosten te voldoen bij de gids. Aanmelden via: hartindestad@gmail.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief