De brandweer, politie en ambulance kwamen ter plekke.
De brandweer, politie en ambulance kwamen ter plekke. (Foto: 112Midden-Zeeland)

Vijf personen naar ziekenhuis door rookinhalatie bij brand in studentenflat

VLISSINGEN - In een studentenflat aan de Joost de Moorstraat is maandagavond 3 juni een grote brand geweest. Het gebouw is ontruimd. Vijf personen zijn met klachten door rookinhalatie naar het ziekenhuis in Goes overgebracht. 


Rond 20.00 brak er brand uit in de studentenflat. De brandweer kreeg een melding binnen door het automatisch brandalarm van het aangrenzend ziekenhuis. Zowel de brandweer als de politie en ambulance kwamen ter plekke. De brand bleek achter het plafond op de vierde verdieping van de studentenflat te woeden. Hierbij was veel rookontwikkeling. Vijf personen hebben de rook ingeademd en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. 

Het volledige pand werd ontruimd. Rond 20.50 uur had de brandweer de brand geblust. Op dat moment stond de vierde en vijfde verdieping van de flat vol rook. Daarom werden alle kamers opengemaakt en gecontroleerd. Het sein brand meester kon om 21.15 uur  gegeven worden. De studentenflat werd daarna geventileerd. De bewoners van de eerste drie verdiepingen konden even voor 21.30 uur weer terug naar hun kamers. Voor de bewoners van de vierde en vijfde verdieping is opvang geregeld. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>