Sieraden maken
Sieraden maken Foto: PERSFOTO

Ritthem heeft veel meer...

Sport en vereniging

RITTHEM - Na een aantal succesvolle edities van de kunst- en cultuurroute heeft de dorpsraad van Ritthem eind vorig jaar onderzocht of het leuk zou zijn het aanbod te verbreden. En zoals dat in Ritthem gaat, werden alle inwoners uitgenodigd mee te denken en zijn ideeën in te brengen. Half januari was het even spannend of tijdens een bijeenkomst in het dorpshuis annex theater voldoende nieuwe activiteiten zouden worden ingebracht.

Maar al snel werd duidelijk: Ritthem Heeft Meer. Veel meer dan we tevoren gedacht hadden. Zoveel, dat al snel een schifting moest worden aangebracht in activiteiten die dit jaar nog kunnen worden uitgevoerd en “wilde” ideeën, waarvan er ook vele waren, maar die we nog even tot volgend jaar bewaren. Op zaterdag 15 juni moet het dan allemaal gaan gebeuren.

Op deze dag zullen natuurlijk ook de min of meer traditionele activiteiten te bezoeken zijn, zoals een kunstroute, open tuinen, het sjezenrijden, old timers, de bunker en het historische kerkje.

Maar er is inderdaad veel meer en er is ook meer te doen. Het hoeft niet alleen bij kijken en luisteren te blijven. Bezoekers kunnen ook zelf deelnemer worden. Naast exposities en optredens, zijn er namelijk ook demonstraties en workshops waarbij de bezoekers zelf aan de slag mogen en zelfs uitgenodigd worden zich fysiek in te spannen tijdens de bootcamp bijvoorbeeld. Het is ook mogelijk om een ritje in een oldtimer te maken en je kan zelfs met je hond aan de slag.

Voor de kinderen is er een programma dat wordt samengesteld door sportvereniging ATLAS en ook kunnen de kinderen tijdens het sjezenrijden zelf lopend een ringetje steken.

Ben je benieuwd wat Geocaching inhoudt? Kom het ervaren. En anders is Urban Sketching misschien een nieuwe leuke hobby. Het kan allemaal. En voor wie het liever toch wat rustig aan doet, is er die dag een speciaal filmfestival in 4 “theaters” en is er een aantal muzikale optredens van Symphonie 50+ en ONDA. Zelfs lichaam en geest worden niet vergeten. Maak kennis met Chinese geneeskunde en maak je stoutste dromen waar in een workshop die jou in je kracht zet.

Er is die dag nog veel meer te beleven en te doen, van eieren schilderen tot karaoke, maar het is teveel om hier allemaal op te noemen. Het volledige programma staat op de website www.ritthemheeftmeer.nl.

Ritthem Heeft Meer is op zaterdag 15 juni van 10.00 uur tot ongeveer 17.00 uur.

Ringlopen
Pieter Derks


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief