kruiskwal-kreek-de-piet-mariska-bijleveld
kruiskwal-kreek-de-piet-mariska-bijleveld

Meer Japanse kruiskwallen gevonden in het Veerse Meer

WOLPHAARTSDIJK - In het Veerse Meer zijn op nog meer locaties Japanse kruiskwallen gevonden.


Rijkswaterstaat had ze al gezien bij Wolphaartsdijk, Kortgene en in de kreek bij Oranjeplaat, maar nu zitten ze ook in Kortgene bij de Westbermweg en camping De Paardenkreek, bij de Schelphoek bij Wolphaartsdijk en in het water bij Oranjeplaat Badstrand.

Waarschuwing

Mensen mogen er wel zwemmen, maar de provincie waarschuwt wel voor de kwallen met borden. Als je in aanraking komt met een kruiskwal kan dat zorgen voor jeuk, prikkeling en een rode huid. Mensen die er overgevoelig voor zijn kunnen heftiger reacties krijgen.

Tentakels

De kwalletjes zijn ongeveer twee centimeter groot en hebben een kruisje. Aan de randen van hun lichaam hebben ze tentakels. Rijkswaterstaat doet onderzoek naar de kruiskwallen. De kruiskwal is niet de enige kwal in het Veerse Meer. De meeste soorten zijn echter onschadelijk voor de mens en dier. Voor meer informatie: www.ggdzeeland.nl/kruiskwal.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>