Het Nollebos en Westduingebied achter de Vlissingse kust.
Het Nollebos en Westduingebied achter de Vlissingse kust. Foto: Britta Janssen

Derde werksessie Nollebos uitgesteld tot september

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - De derde werksessie over de toekomst van het Nollebos en Westduinpark in Vlissingen vindt niet meer deze maand plaats. De gemeente verplaatst de bijeenkomst naar half september. 

'De derde werksessie eind juni houden is helaas te ambitieus gebleken', laat Vlissingen vrijdag weten. 'We hebben te maken met een wisseling van projectleiders en wachten nog op onderzoeksresultaten over de waterhuishouding en samenstelling en kwaliteit van de bodem. Deze informatie is nodig om na te gaan of bepaalde ideeën ook realiseerbaar zijn. We tillen het dus over de zomervakantie heen.'

Ontwerp

De sessie in september staat in het teken van een uitgewerkt streefbeeld met bijbehorende regels die de gemeente samen met inwoners en andere belangstellenden wil vormgeven. 'De deelnemers aan de werksessies ontvangen eind augustus een uitnodiging voor de derde sessie.' Landschapsarchitect Jan van Minnebruggen verwerkt de input van de werksessies in het ontwerp voor de toekomst dat hij voor de gemeente maakt. 

Beladen

De vernieuwing van het Nollebos en Westduingebied is beladen, omdat er mensen tegen de bouw van recreatieappartementen zijn en sommigen vinden dat onderhoud plegen aan het groen voldoende is.

Kijk voor meer informatie op www.vlissingen.nl/nollebos.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief