De markt is leuk voor het hele gezin. FOTO G. VAN DAMME
De markt is leuk voor het hele gezin. FOTO G. VAN DAMME Foto: G.H.M.van Damme

Folkloristische markt op Bellamypark

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - De horecaondernemers van het Bellamypark in Vlissingen houden zaterdag (29 juni) hun eerste toeristenmarkt op het volledig vernieuwde plein.

De markt biedt zo’n 27 stands met ambachten, laat stichting Zeeuwse Klederdracht weten. De folkloristische dansgroep van Medioburgum-Walacra verzorgt optredens met muziek, zang en dans. Versnaperingen zoals vers bereide Zeeuwse babbelaars, borstbeelden van Zeeuwse klederdrachten en nog veel meer streekproducten zijn verkrijgbaar op de toeristenmarkt.

Schapen

'Marja Schrier uit Kloetinge is bijzonder creatief in het vervaardigen van de leukste producten uit de natuur', aldus de organisatie. 'Van elk stukje hout, schelp, wol weet ze prachtige kunstwerkjes te maken. Ze spint ter plaatse de wol van haar eigen schapen.'

IJsbakfiets

Vanuit hun stand en ijsbakfiets biedt IJsboerderij De Koehoorn uit Meliskerke allerlei soorten streekproducten aan. Een Zeeuws meisje laat belangstellenden zien hoe in het verleden de Zuid-Bevelandse protestantse kap werd gereinigd en weer opgemaakt. En nieuwsgierig wat de mandenmaker en stoelenmatter precies doen? Ook zij demonstreren hun ambacht en bieden geïnteresseerden een praktijkles vlechten en matten aan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief