Foto: Eugène de Kok

Jenna vindt lezen leuk en leert er ook nog wat van

VLISSINGEN - Het is belangrijk dat kinderen in de groepen drie en vier van de basisschool blijven lezen tijdens de vakantie om een zomerleesdip te voorkomen. In de Vlissingse Bode staan de komende weken jongens en meiden die dat doen. Zij laten zien dat het ook gewoon leuk is. De kids geven tips over hun favoriete boeken. En jij kunt die winnen!


Dertien basisscholen in Vlissingen doen mee aan het project ‘Vakantielezen’ van de ZB/Vlissingen en Stichting Lezen. Zo willen ze er voor zorgen dat kinderen de komende weken een boek blijven pakken. Jenna Braanker zit op Het Vlot in groep vier. Ze leest het ene boek na het andere.

Vriendinnen

Een serie over Lego Friends is één van haar favorieten. “Het gaat over vijf vriendinnen die samen in de stad Heartlake City wonen en allerlei avonturen beleven”, vertelt ze in de mediatheek. “Het is leuk en soms best spannend.” Naast de boeken over Mia, Emma, Andrea, Stephanie en Olivia leest Jenna ook graag boeken waarvan ze iets kan leren. ‘Hoe werkt dat?’ bijvoorbeeld. “Daar staan allemaal leuke vragen in. De antwoorden vind je achter een flapje. Hoe maak je glas? bijvoorbeeld. Ik weet nu dat je daar zand voor nodig hebt”, zegt ze. “Je leert heel veel van dit boek.”

Winnen?

Wil jij het boek van Lego Friends winnen? Mail dan je naam en adres naar activiteitvlissingen@dezb.nl. Vorige week is het boek ‘Juffendag’ van Vivian den Hollander verloot. Lois heeft dat gewonnen.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief