Foto: Eugène de Kok

Vlissingen wil niet dat Binnenhavens een tweede Bellamypark worden

VLISSINGEN - De Binnenhavens in Vlissingen moeten geen tweede Bellamypark worden.


In een nieuw bestemmingsplan blijft er ruimte voor nieuwe horecazaken, maar cafés, discotheken of evenementenlocaties zoals de Lasloods maken weinig kans.

Rotterdam

Dat zegt John de Jonge. “Tien jaar geleden kon er ontzettend veel, maar we zien dat de havens hun oorspronkelijke functie terugkrijgen. We willen dan ook niet dat het een soort Kop van Zuid in Rotterdam wordt, zoals we jaren geleden wel eens hebben bedacht”, legt de wethouder van de gemeente Vlissingen uit.

Kenniswerf

De Binnenhavens moeten op termijn hetzelfde worden als de Kenniswerf, het terrein waar nieuwe bedrijven en het onderwijs samenwerken. De Jonge merkt dat er veel belangstelling is van ondernemingen die zich richten op het onderhoud van windmolens. Dat is lastig combineren met harde horeca. “We willen dat het zich zoveel mogelijk doorontwikkelt in de huidige lijn. Er blijven mogelijkheden voor horeca, maar wel op een beperkt aantal locaties. Avond- en nachthoreca willen we alleen op en rondom het Bellamypark zien. Regeren is vooruitzien. Met een nieuw bestemmingsplan willen we voorkomen dat we in de toekomst dingen moeten toestaan die we daar eigenlijk niet willen.”

Oceanwide

Naast een nieuw bestemmingsplan wil de gemeente het beeldkwaliteitsplan nog eens tegen het licht houden. De Jonge wijst op het nieuwe kantoor van Oceanwide en andere nieuwbouw. “Dat zijn mooie bedrijfspanden. Met een nieuw beeldkwaliteitsplan willen we voorkomen dat deze kantoren straks vlaggen op een modderschuit zijn. Dat hebben we ook beloofd aan deze ondernemers.”   

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief