De fietstunnel krijgt vorm.
De fietstunnel krijgt vorm. Foto: Britta Janssen

Kruising Oosterhavenweg week dicht

Door: Britta Janssen Actueel

VLISSINGEN - De entree van Vlissingen bij de Kenniswerf verandert al flink met alle werkzaamheden voor de uitbreiding van het bedrijventerrein en de aanleg van nieuwe infrastructuur. Eind augustus is de kruising van de Oosterhavenweg met de Poortersweg en Westerhavenweg een week dicht voor de realisatie van de rotonde.

De afsluiting geldt voor de laatste week van augustus. Dan wordt onder meer de riolering aangelegd. Het (fiets)verkeer kan tijdens de afsluiting gebruik maken van een tijdelijke rijbaan naar de Veerhavenweg. 

Aansluiting

Zodra dit werk klaar is, wordt de fundering gestort voor de nieuwe rotonde en de aansluitende wegen. Om de Oosterhavenweg te kunnen aansluiten op de rotonde, wordt die enkele nachten afgesloten. Wanneer de datum voor deze afsluiting bekend is, informeert de aannemer de betrokkenen hierover, laat de gemeente Vlissingen weten. Deze klus is naar verwachting begin oktober afgerond.

Zand

Op maandag 12 augustus haalt de gemeente een grote hoeveelheid zand op de Poortersweg weg. Dit wordt gebruikt voor de nieuwe fietstunnel bij de rotonde. 

Veerhavenweg

Vanaf woensdagavond 9 oktober tot zaterdagavond 19 oktober is de Veerhavenweg afgesloten voor al het verkeer. Dit is het gedeelte vanaf de snelweg A58 tot en met de spoorwegovergang bij de Kenniswerf. Het verkeer wordt omgeleid via de Sloeweg en Nieuwe Vlissingseweg. In september maakt de gemeente Vlissingen hierover meer bekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief