Een luchtfoto van de Bazaar in Grijpskerke. ARCHIEFFOTO
Een luchtfoto van de Bazaar in Grijpskerke. ARCHIEFFOTO (Foto: Archieffoto)

Bazaar in Grijpskerke beleeft zijn 41e editie

GRIJPSKERKE - De Jacob Catsstraat in Grijpskerke staat zaterdag voor de 41e keer in het teken van de Bazaar. 


De Bazaar is in 1978 op poten gezet om geld op te halen voor de restauratie van de kerk in Grijpskerke. Sindsdien vindt het elk jaar plaats. Het evenement is een begrip op Walcheren. De opbrengst gaat naar één of meer goede doelen die de levensomstandigheden van mensen moeten verbeteren. Organisaties kunnen een verzoek om financiële ondersteuning indienen. Een belangrijke voorwaarde is dat ze dan helpen bij het organiseren van de Bazaar. 

Bergpadschool 

De opbrengst van dit jaar komt ten goede aan twee doelen. De ene helft gaat naar de Bergpadschool in Grijpskerke, die het geld gebruikt om een speelhuisje op het schoolplein te vervangen. De andere helft is bestemd voor Stichting Support Casper. Deze stichting ondersteunt prof. dr. Casper van Eijck van Erasmus MC in zijn baanbrekend onderzoek naar oplossingen in de strijd tegen alvleesklierkanker. 

Rommelmarkt

De Bazaar bestaat uit een rommelmarkt waar tweedehands meubels, servies, boeken, kleding, speelgoed, huishoudelijke artikelen, cd’s, ijzerwaren en andere spullen worden verkocht. Ook is er veel eten en drinken. Daarnaast zijn er tal van activiteiten. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld spelletjes en zij kunnen worden geschminkt, op een pony rijden en ringsteken. 

Support Casper

Ook is er een grote loterij en een rad van fortuin van Simon’s Peloton. Deze Veerse organisatie, die geld inzamelt voor Support Casper, stelt onder meer luxe wedstrijdkaarten beschikbaar voor een wedstrijd van Feyenoord in de Kuip. Verder kunnen bezoekers in de stand op de foto met een roofvogel tegen een vergoeding voor het goede doel. ’s Ochtends is op de Bazaar een veiling met een week in een luxe vakantiewoning in het Duitse Cochem als meest bijzondere kavel. 

Hans van Breukelen

Leerlingen van de Bergpadschool verzorgen om 13.00 uur een voorstelling in de Michaëlskerk. Daarna, van 14.00 uur tot 15.00 uur, zijn Casper van Eijk en oud-keeper van PSV en Oranje Hans van Breukelen, die zijn vrouw verloor als gevolg van alvleesklierkanker, de belangrijkste gasten op een seminar over het onderzoek naar en de behandeling van alvleesklierkanker. 

Silvia Wolfert van Stichting Support Casper is de hele dag aanwezig in de kraam van Simon’s Peloton/Support Casper voor het beantwoorden van vragen. Van Breukelen en Van Eijck hopen ook langere tijd op de Bazaar aanwezig te zijn. 

Meer informatie: www.grijpskerke.info/stichting-Bazaar-grijpskerke
 

Speciaal voor de Bazaar treedt ’s middags een gelegenheidsband op, waarvan de artiesten afkomstig zijn uit verschillende bands.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief