Links Ronny Huybrechts, rechts Mitchell van Schukkmann.
Links Ronny Huybrechts, rechts Mitchell van Schukkmann. Foto: Onny de Queljoe

Ronny Huybrechts wint Amigo's Open Darts Zeeland

Sport en vereniging

OOST-SOUBURG - Maar liefst 137 heren en 23 dames kwamen naar Sporthal de Belt in Oost-Souburg om deel te nemen aan het grootste darts evenement van de provincie. Ook dit keer wisten verschillende bekende darters de weg te vinden naar Souburg te vinden, al ging dit gepaard met wat vertraging vanwege een ongeluk op de A58, zodat de organisatie besloot om de inschrijving met een half uur te verlengen.

De dames werden zoveel als mogelijk opgedeeld in poules van 5. Er waren 3 poules van 5 en 2 van 4. In de poules van 5 gingen de beste 3 door naar de knock-out fase en ze speelden een best of 3 501. De dames in een poule van 4 speelden 3 legs 501 en daarvan gingen de beste 2 door naar de eindfase.
Ook bij de heren werd zo veel mogelijk moeite gedaan om poules van 5 te maken. Zij speelden 3 legs 501 om zo uit te maken wie door mocht gaan naar het eindtoernooi. Van de heren in een poule van 4 gingen de beste 2 door naar de eindfase. Ze speelden daarvoor een best of 5 501.

Dames
In het eindtoernooi bij de dames wist Jeannette Stokx uit Borssele de halve finale te bereiken nadat ze in de kwarfinale met 3-1 wist te winnen van Tineke Kalsbeek. In de halve finale moest ze helaas haar meerdere erkennen in Irina Armstrong, die de wedstrijd met 4-0 won.
De damesfinale ging om 19:30 uur van start en ging tussen Irina Armstrong en Karin van Leeuwen, en ging over een best van 9 legs 501. Al gauw kwam Irina met 2 -0 voor, en al snel werd duidelijk dat Irina een maatje te groot was voor Karin. Ze verloor de finale met 5-0. Desondanks is ze daarmee wel de beste Zeeuwse dame van het toernooi.
Gefeliciteerd Irina Armstrong met het kampioenschap Amigo’s Open Darts Zeeland 2019.

Heren
In de eindfase van het heren toernooi zaten uiteraard veel Zeeuwen. Voor de spelers Rowdy Schoremans uit ’s Heerenhoek, Tim Kaijser uit Terneuzen, Patrick Raassens uit Breskens, Mark Vink uit Goes, en de Belg Kevin Blomme, die allen uitkomen in de Zeeuwse dartscompetitie, eindigde het toernooi bij de laatste 16. Cees van Leeuwen uit Vlissingen speelde zijn laatste partij tegen Ronny Huybrechts in de kwartfinale, die Ronny won met 5-3. Cees van Leeuwen is daarmee de beste Zeeuwse darter van het heren toernooi.
De prijs voor de hoogste finish van 170 ging naar de uit Etten-Leur afkomstige Danny van Trijp.
De herenfinale ging tussen Mitchell von Schukkmann uit Dordrecht en de Antwerpenaar Ronny Huybrechts. Ronny kwam met 3–0 voor maar Mitchell wist zich al gauw weer in de wedstrijd terug te vechten tot 3-2. Daarna wist Ronnie er weer 3 geweldige legs uit te persen waardoor hij met 6-3 voor kwam waarna Mitchell weer een leg wist te winnen. De 11e leg verzuimde Ronny de strijd in zijn voordeel te beslechten. Hij miste 82 op tops om de wedstrijd te beslissen. Daarna wist Mitchell 6-5 te maken. Sterker nog, het lukte hem ook nog om een beslissende leg af te dwingen, die gewonnen werd door Ronny Huybrechts, en die zich dus kampioen mag noemen van de Amigo’s Open Darts Zeeland 2019.

Geslaagd
Wederom een geslaagd toernooi en Stichting Darts Zeeland dankt de hoofdsponsor en alle andere sponsors voor het mogelijk maken van dit terugkerend evenement. Ook dank aan alle vrijwilligers voor de tomeloze inzet. Op naar de 9e editie. [l]

Links Irina Armstrong rechts Karin van Leeuwen.
Danny van Trijp winnaar hoogste finish.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief