Foto: Hans Colijn

Eddie Bogaert stopt als voorzitter van Delta Ride for the Roses

GOES - Eddie Bogaert uit ‘s-Gravenpolder stopt als voorzitter van Delta Ride for the Roses.


Dat heeft hij woensdag bekend gemaakt. Hij is sinds 2008 betrokken bij het benefietevenement.

Toen vond de eerste landelijke editie van Ride for the Roses plaats in Goes. Het jaar daarna werd een Zeeuwse variant van de fietstocht voor KWF opgezet: Delta Ride for the Roses.

Record

Bogaert was de laatste zes jaar voorzitter van het organisatiecomité. In 2018 kende de Delta Ride for the Roses een recordopbrengst van 212.534 euro.

Hij stopt na zondag 15 september, als de landelijke Ride for the Roses voor de derde keer plaatsvindt in Goes. “Ik zie dat als een mooi hoogtepunt”, zegt hij.

Meerdaags

In zijn jaren als voorzitter bouwde hij de Delta Ride for the Roses uit tot een meerdaags evenement. Zo werden de Ladies Night Ride, een strandride in Schouwen-Duiveland en een ride in Zeeuws-Vlaanderen toegevoegd aan het programma. “Het is een mooie periode geweest waarin we jaar na jaar een prachtige bijdrage hebben kunnen leveren aan KWF. Ik heb er alle vertrouwen in dat er nieuwe mensen opstaan om hier vervolg aan te geven, zodat we ons als Zeeuwen kunnen blijven inzetten voor kankeronderzoek.”

Structuur

Bogaert werkt de komende tijd nog mee aan het veranderen van de organisatiestructuur. Waar de Delta Ride for the Roses in Goes en de Zeeuws-Vlaamse variant tot nu toe door twee aparte comités werden georganiseerd, is er behoefte aan één overkoepelend bestuur met daaronder twee werkgroepen.

Naar alle waarschijnlijkheid nemen sowieso wethouder Jack Begijn van de gemeente Terneuzen, wethouder Derk Alssema van de gemeente Goes en Mariska van der Hulst van Delta daarin plaats. “Beide gemeenten hebben het evenement hoog in het vaandel staan. Dan is het goed dat zij vertegenwoordigd zijn in het bestuur.”

Meest gelezen

Meest geliked

'We blijven tot het einde samen' 17/2
Feest bij Kop van het Dok 14/2
Grote, snelle reddingshelikopter naar Rescue Vlissingen 18/2
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief