Foto: Tennet

Mega-stopcontact op Noordzee voor windparken Borssele

BORSSELE -  Het aansluitsysteem van Tennet voor de windparken Borssele I en II is klaar, binnen de planning en het budget.


Naast het nieuwe hoogspanningsstation en transformatorstation op land in Borssele is er nu ook een transformatorplatform, een ‘stopcontact’, op de Noordzee: Borssele Alpha. Samen zorgen ze dat de 700 megawatt stroom van Borssele I en II, goed voor één miljoen huishoudens, op het net komt.

Beta

Tennet werkt nu aan Borssele Beta, voor de 700 megawatt stroom van de windparken Borssele III en IV. Dit moet in 2020 klaar zijn. Het is hetzelfde systeem als Borssele Alpha.

Meetstation 

Op Borssele Alpha staat een meetstation met nautische radars, meteorologische systemen en monitoringssystemen voor vogels en vleermuizen. Dit komt op alle, in totaal vijf stopcontacten die Tennet realiseert voor de Nederlandse kust. 


 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715808303&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/vlissingen&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief