Spelers STEC.
Spelers STEC. Foto: stec

Toneelvereniging STEC viert 70 jarig bestaan met Jubileumviering

Sport en vereniging

SOUBURG - De Souburgse Toneel en Cabaret (STEC) vereniging is opgericht in 1949 en is nu 70 jaar jong. Om dit te vieren gaan we op 26 oktober en 2 november ons jubileumstuk 'Allemaal toneel' ten planken brengen in de Souburgse Zwaan.

We nemen een kijkje achter de schermen bij STEC, dat, zoals bekend, elke maandagavond in het verenigingsgebouw van Vlijt en Volharding 'de Blazer' repeteert voor diens halfjaarlijkse uitvoering. In het eerste bedrijf zien we een terugkerend probleem van de toneelvereniging: “Welk stuk zullen we spelen?” Want, te weinig mannen, te jeugdige spelers, niet leuk genoeg want het STEC publiek komt natuurlijk wel om te lachen! De regisseur (Dennis Wondergem) heeft de oplossing; hij heeft zelf een toneelstuk geschreven over het ontbrekende stuk van de Nachtwacht. Een komische thriller met een kunstroof en een moord! Dat kunnen ze spelen! Maar dan volgen er tijdens de repetities allerlei verwikkelingen en blijkt er al snel niet alleen bij de Nachtwacht een stukje te missen.
In het tweede bedrijf dat zich op de avond van de generale repetitie afspeelt wordt duidelijk dat er hier en daar plannetjes gesmeed worden die voor een andere wending zullen zorgen.
In het derde en laatste bedrijf dat zich op de avond van de uitvoering afspeelt, is de ontknoping van het toneelstuk over het ontbrekende stuk van de nachtwacht te zien. Maar ook dit gaat niet helemaal volgens plan, waardoor enkele acteurs even uit hun 'rol' vallen. Uiteindelijk komt alles weer goed! En hoe! Een toneelstuk in een toneelstuk, verwarring ten top! Wat is nu gespeeld en wat is echt? Wanneer weet een acteur zijn of haar tekst niet, of toch wel? Zitten we nu in 'het ontbrekende stuk' of in 'Allemaal toneel'? We hopen dat u het allemaal kunt blijven volgen.

Informatie

'Allemaal toneel' is geschreven door Anneke den Hartog en bewerkt naar het reilen en zeilen bij STEC.
Rolverdeling: Karin/ Ellen: Karin de Badts; Valerie: Wendy Heijboer; Lianne/ Bea, Lianne Jochems; Marjo/ Mirjam: Marjo Jacobse; Toos/ Louise: Toos van der Schoor; Jeanette/Sietske/ Bea: Jeanette Verhoole; Marco/ Martin: Marco Stroo; Dennis: Dennis Wondergem; Roeland/ Wilbert: Roeland Saman.
Regie: René de Jonge, regieassistent: Ineke Verduijn
Grime: Erica Stuyfzand
Decor: Leden van de STEC
Licht/geluid: Eddy Zaman
Zaal de Zwaan, Oost-Souburg zaal. Open 19.30 uur, aanvang 20.00 uur
Voorverkoopadressen: De Sierspeld, Kanaalstraat 31, Oost-Souburg; Schinkel Assurantiën, Kanaalstraat 37, Oost-Souburg; M. Jacobse, Lingestraat 19, Oost-Souburg 06 23452621. Ook kunt u reserveren via de homepage van de STEC http://www.stec.nu



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief