Fanfare Vlijt en Volharding tijdens concours in november 2018.
Fanfare Vlijt en Volharding tijdens concours in november 2018. Foto: Vlijt en Volharding

Herdenkingsconcert Slag om de Schelde in Oost-Souburg

Sport en vereniging

OOST-SOUBURG - Vrijdag 8 november herdenkt Muziekvereniging “Vlijt en Volharding” met een bijzonder concert in de Historische kerk aan het Oranjeplein in Oost-Souburg de Slag om de Schelde. Het concert wordt mogelijk gemaakt door stichting Moermanpromotie en de Gemeente Vlissingen.

Op 3 november 1944 werd Vlissingen bevrijd en Souburg volgde enkele dagen later. De herdenking is dus vrijwel op de dag af 75 jaar nadat de geallieerden het geïnundeerde Oost-Souburg binnen vielen.

De Souburgse fanfare, onder leiding van dirigent en componist Albert John Vervorst, zal voor de toehoorders de bevrijdingssfeer doen herleven. De Brabantse Sopraan Tamara Heuveling verleent haar vocale medewerking aan de avond. Ook pianiste Lenie Stokman-de Graaf uit Middelburg, zelf als baby overlevende van het bombardement op Middelburg, levert haar muzikale bijdrage aan het programma. Gezamenlijk zullen ze o.a. het door Albert John gecomponeerde stuk “The Battle of the Scheldt” ten gehore brengen.

In de Ark, naast het kerkgebouw, is een tentoonstelling met oorlogs- en bevrijdingsfoto’s, beschikbaar gesteld door Wim de Meij, te bewonderen.

Het concert begint om 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Kaarten zijn te bestellen via secretaris@vlijtenvolharding.net.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief